27.11.10

Tulevaisuudensuunnitelmia

Tämä on vähän niinkuin jatkoa tuolle "Mitä aion elämälläni tehdä"-tekstille, jossa pohdin sitä, mitä teen sitten kun työt lopulta loppuvat kokonaan (ei ole enää montaa päivää jäljellä!). Suunnitelmathan ovat siis vielä aivan auki, olen heitellyt ilmaan ideoita jonkinlaisesta bisnesenkelin urasta tai ehkä jopa riskirahoittajana toimimisesta, opettamisesta tai vapaaehtoistyöstä. Joka tapauksessa nyt heti kun työt loppuvat, en aio tehdä mitään. Aion levätä, lorvailla ja vetelehtiä monen vuoden edestä.
Sitä paitsi se NY:n matkakin on lähestymässä. Ensi vuodellekin on pari reissua tiedossa. Ja jos vaikka keksisin muitakin soveliaita matkakohteita.
Lisäksi olisi vallan mainiota, jos saisi aloitettua sen uuden talon rakennusprojektin. Tässä pitäisi pian tehdä suunnitelmat kuntoon että saataisiin rakennuslupien haku tulille. Eli ensi keväänä minulla ei välttämättä riitä aika eikä kiinnostus mihinkään turhaan, kuten työntekoon.

Miten sitten tulevaisuudessa, sitä en tiedä. No, sen kuitenkin tiedän että kesät vietän melko suurella todennäköisyydellä Suomessa. Ei ole mitään järkeä rakentaa taloa ja siihen ehdottomasti kuuluvaa hienoa puutarhaa (puutarhasuunnitelmat ovat totta puhuen jo pidemmällä kuin talon vastaavat...), jos siitä ei aio nauttia. Ja vaatiihan se piha hoitoakin. Sen parissa varmasti kuluu aika rattoisasti toukokuusta syyskuuhun. Lopun vuodesta voisi käyttää matkusteluun ja sitten noihin työjuttuihin, jos jotain sellaisia onnistun itselleni kehittämään.
Tällaisilla suunnitelmilla siis mennään eteenpäin toistaiseksi. Harmi kyllä, jos suunnitelmat rakentamisen aloittamisesta keväällä toteutuvat, ei sitä pihaa pääse laittamaan vielä ensi kesänä, koska siellä on massiivinen rakennustyömaa. Tosin piha-alue on laaja ja yhteen nurkkaan varmasti saan jo ainakin jonkinlaista kasvimaata aikaiseksi, joten ihan menetetty ensi kesä ei ole.

7 kommenttia:

  1. Järjetön tehokkuusajattelu tämän päivän työelämässä tappaa ja tuhoaa ihmisten luovuuden. Joutenolo (lue: laiskottelu) on luovuuden paras lähde. Sinä taatusti kehittelet itsellesi aivan uusia juttuja, kunhan luovuus pääsee valloilleen töitten loputtua! Ja kun ei tarvitse murehtia edes raha-asioita, niin ideasi tulevaisuuden osalta pääsee ihan uusille galakseille! Vilpittömät onnentoivotukset uuteen tulevaisuuteen!

    VastaaPoista
  2. Ehdotus; kun lopetat nyt työnteon, nauti pieni loma ja etsi sitten nopeasti hyvä mies (älä kerro hänelle rahoistasi). Talonrakennuskin on kivempaa yhdessä. Sitten vaan lapsia tekemään urakalla(Suomi kaipaa lisää lapsia!)- eipä ole tekemisen puutetta seuraavan kahden kymmenen vuoden aikana, kun on talo, puutarha,mies, lapset, kenties eläimiä. Siinä tulee kaikenlaista kokemusta ja luovuutta voi käyttää vaikka kuinka paljon. - Liian mukava elämä on tunnetusti tylsää. Ja matkailukin avartaa aikansa, kun huomaa, että samaa arkea se on muuallakin.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Miksi sillä elämällä pitäisi tehdä erityisesti jotain, paitsi olla ja nauttia? Eikö elämä ole elämää jos ei tee töitä? Mitenkään muuten ihminen ei voi kehittää itseään tai nauttia elämästä? Keksin miljoona parempaakin tekemistä kun työn tekeminen. Eikös se ole aika luterilaisen reiluakin jättää ne työpaikat niille jotka todella rahaa tarvitsevat? :P

    VastaaPoista
  5. luulisi että upporikkaana keksisi muutakin tekemistä kun istua koneella ja kertoa tuntemattomille ihmisille tekemisiään. mahdatkohan sittenkään olla se super rikas perijätär? ;)

    VastaaPoista
  6. No provohan tää koko juttu on, mutta oli aikansa melko viihdyttävä. Nyt riitti tämmönen paskanjauhaminen.

    VastaaPoista
  7. +1 Olen samaa mieltä.

    Toisaalta mielummin mä luen tätä, kun katson jotain feikkiä tv-ohjelmaa miljonääreistä...

    VastaaPoista