18.11.10

Autokaupoilla

Tässä on nyt isän kanssa ihan tosissaan etsiskelty sitä autoa, kaupunkiin sopivaa, hyvännäköistä, täyshybridiä, nelivetoa, ulkoa pientä ja sisältä isoa. Ihme kyllä, ihan just tällaista ei ole tullut yhtäkään vastaan vaikkei tosiaan olisi rahasta niin nuukaa...

Olen siis isän kyyditsemänä kuljeskellut pitkin autokauppoja iltaisin ja viikonloppuisin, koeajanut jo useammankin koslan ja todennut että ihan yhtä hyvin voisin tehdä listan ja heittää siitä tikalla sopivan. Yhdessä on ilmastointi vakiona, toiseen saa kesärenkaat kaupan päälle, kolmas vie vähän enemmän bensaa kuin neljäs, jossa kuitenkin on vähemmän tilaa takapenkillä meinaan jos siellä pitäisi aikuisen istua. Viides oli kiva ajettava, mutta kuudes oli pienempi ja näppärämpi kääntymään ja seitsemännessä oli parkkitutka.

Autokauppiaita on maailman sivu moitittu siitä, että he myyvät autoja vain miehille, naiset eivät saa palvelua, eivät ainakaan asiallista. Voin sentään ilokseni todeta tällaisten myyjien joko saaneen asennekasvatusta tai kenkää. Hyvin palvellaan yksinäistä nuorta naista autokaupoissa tai vaikka olisi isäkin selän takana katselemassa. Yhdessä paikassa kyllä myyjä yritti sitkeästi isälle sitä autoa esitellä eikä tuntunut noteeraavan minua juuri lainkaan vaikka isä seisoskeli vähän syrjemmällä ja minä häärin autojen kimpussa. Isä katseli pitkin seiniä mitääntekemättömän näköisenä ja totesi lopulta, tuo likka sitä on ostamassa, itselle kelpaa vanha kiesi vielä vähän aikaan (olen kyllä yrittänyt esittää, että voisihan sen auton uusiakin, rahoituksesta voitaisiin neuvotella, mutta vielä ei ole ottanut tulta). Myyjä meni vähän nolon näköiseksi ja alkoi sitten asiantuntevana selittää minulle auton ominaisuuksia.

Kyllä minä autonkin jo ostin. Tai siis tilasin, tulee kun kerkiää.
...
...
...
Mitä te minua katsotte?
Joo ei, en aio kertoa tarkempaa infoa, vetoan jonkinasteisen anonymiteetin suojelemiseen, jälleen kerran. Ei se auto ole edes kalleimmasta päästä, joten siinä ei oikeasti ole mitään kertomista. Hajaantukaa! Täällä ei ole mitään nähtävää!

9 kommenttia:

  1. Tilasit kuitenkin hevosen ja valkoiset prinsessakiesit suoraan hyvältä haltiakummilta, muttet vaan voi sanoa, ettei anonymiteetti häviä.

    VastaaPoista
  2. Järkevää ostaa järkevä auto eikä mitään näyttöpeliä. Vaikutat todella järkevältä.

    VastaaPoista
  3. kerro nyt mikö auto ! rupes heti kiinnostaa

    VastaaPoista
  4. En usko että mitään isoa hankintaa valitaan järkiperäisesti. Oman teoriani mukaan kaikki menee tunteella. Toki järki siinä on alussa mukana. Järki nimittäin määrittelee ne tarpeen raamit, mihin tarkoitukseen, mitä on varaa, jne. Mutta se asunto tai auto hankitaan niiden järkiraamien sisällä sitten fiiliksen mukaan. Ei, tämä asunto ei tunnu oikein hyvältä. Tästä tuli meille molemmille heti olo kun astuttiin sisälle että tässä se on! Tämä auto ei jostain syystä ole niin kiva ajaa kuin se toinen. Jne. Got the point?

    Btw, et sitten ostanut sitä mini cooperia?!

    VastaaPoista
  5. Kerro edes minkä värinen. Se on meille naisille se oleellisin. ;D

    VastaaPoista
  6. Esikko, älä kerro kellekään, mutta niinhän minä todellisuudessa tein :)

    Sammy, olet oikeassa kyllä, se lopullinen valinta menee ihan puhtaasti ulkonäköseikoilla ja tunteella. En edes yritä kiistää sitä, koska tiedän sen toki itsekin. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin eihän auton ostaminen ole koskaan mikään järkisijoitus.
    Sen verran voin kyllä sanoa, ettei ole Mini Cooper.

    Kissatyttö, aivan totta, tärkein unohtui! Se on musta. Joo tiedän, aika mielikuvitukseton väri, mutta oli vähän niukasti sitä värivalikoimaa ja se musta nyt vain näytti parhaimmalta.

    VastaaPoista
  7. Auton pitääkin olla musta - Oikein valittu siis!

    VastaaPoista
  8. Musta on hieno väri, kesällä. Itse vaihdoin kesällä mustaan autoon ja ai että kyrsii näin talvella edes vilkasta tota... Voi sitä loskan ja suolan määrää, mikä oikein loistaa siitä pinnasta ihanana ruskeanharmaana valuvana kerroksena. Onneksi sulla on luultavasti varaa käydä autopesulassa vaikka joka päivä niin ei niin kamalasti haittaa. :D Tsemppiä!

    VastaaPoista
  9. Voi voi, tiedän kyllä tasan tarkkaan sen miltä musta auto näyttää heti kun on vähänkin (i) kuraa (ii) loskaa (iii) suolaa (iv) pölyä (v) jotain muuta, mutta valitettavasti väreissä ei ollut tarjolla kuranruskeata vaihtoehtoa... Mietin hopeanharmaata pitkään, mutta se musta nyt näytti paremmalta.

    VastaaPoista