12.11.10

Taidetta

Satuinpa tässä kylillä liikkuessani bongaamaan mielenkiintoisia tauluja erään taidegallerian ikkunasta ja menin sisälle asti katsomaan, mitä kaikkea olisi tarjolla. Vanha harrastus, kukapa sitä ei kauniista maalauksista pitäisi. Nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa olisi sen verran ylimääräistä takataskussa, että voisi ihan oikeasti ostaa jotakin! Kyllähän minä olen haaveillut vuosien mittaa yhdestä ja useammastakin taulusta, mutta aina se on jäänyt siihen "ehkä sit joskus kun on enempi rahaa" (Suomessa kuulemma verotetaan keskituloisia rajusti, joten sitä enemmän rahaa-päivää ei todennäköisesti olisi koskaan tullut ilman tätä perintöä).

Sitten kun voisi rahojen puolesta ostaa jotakin, tulee tietysti se emmänyoikeintiiä-vaihe. Olihan tässäkin galleriassa paljon kauniita tauluja, mutta jotenkin sitten vain ei tiennyt, mikä olisi hyvä ja mikä sopisi mihinkin, varsinkin kun se asunnon sisustus on vielä puolitiessään. Tässä astuikin kuvaan galleristi, joka kertoi heiltä saavan tauluja kokeiluun kotiin! Taulu tuodaan siis asiakkaalle, joka sovittelee sitä jonkin aikaa asuntoonsa ja viikon tai parin päästä katsotaan, haetaanko se pois vai tehdäänkö kaupat. Ei tarvitse siis ostaa sikaa säkissä.

Ensimmäinen taulu on tulossa mietittäväksi pikapuolin ja toistakin mietin vakavasti, mutta jätän sen myöhemmäksi.

4 kommenttia:

  1. Pakko kysäistä - miten runsaasti jouduit maksamaan perintöveroa? :)

    VastaaPoista
  2. Ah, taide on aina hyvä tapa käyttää rahaa. Kannatetaan! Osta molemmat taulut jos kerran voit!

    VastaaPoista
  3. Ukkostaja, veroasiat ovat vielä jossain määrin auki enkä tiedä vielä miten paljon lopulta varsinaista perintöveroa tulee.

    -E- katson nyt niitä tauluja miten ne istuvat asuntoon. Tarkoitus olisi kyllä taidetta ostaa, sitten kun sopivat taulut osuvat kohdalle. Suomalaista, totta kai, jos vain löytyy sopivia.

    VastaaPoista
  4. Käy katsomassa taidekoulujen lopputyönäyttelyjä, niistä löytää mielenkiintoista kotimaista taidetta.

    Itse olen jostain syystä ihastunut ihan hulluna Anatoli Strahovin teoksiin. Yleensä pidän enemmän abstraktista taiteesta, mutta Strahovin työt ovat jotenkin liikuttavia. Sellaisia aika ikoonimaisia, mutta niissä on enemmän yksityiskohtia, niitä jaksaa katsoa kauan, vähän samalla tavalla kuin jazzia jaksaa aina kuunnella kun siinä on niin monta tasoa. http://www.4art.ee/?g=2&lang=2 tuosta löytyy jotain hänen töitään. Ei ole kylläkään suomalainen, enkä tiedä onko ollenkaan sun makuun, mut tuli nyt vaan mieleen.

    VastaaPoista