7.11.10

Itänaapuriin

Kunhan tuossa nyt vuosi vaihtuu, lähdemme ystävän kanssa käymään Pietarissa. Joku pidennetty viikonloppu tai semmoinen, ei pidemmäksi aikaa. Hän on käynyt Pietarissa usein ja puhuu sen verran hyvää venäjää, että selviää siellä. Ja on hänellä kuulemma tuttujakin Pietarissa.
Pietarissa on muutamia nähtävyyksiä, joita en halua missään tapauksessa missata. Eremitaasi ja talvipalatsi muutenkin ainakin on ihan ehdoton paikka. Tosin suomenkielinen Wikitravel kertoo Eremitaasista näin: "Eremitaasin kokoa kuvaa hyvin seuraava: Katsoaksesi kaikkia näyttelyesineitä yhden minuutin, sinun täytyisi kävellä 22 kilometriä ja viettää aikaa Eremitaasissa 14 vuotta 8 tuntia päivässä ja 5 päivää viikossa." Täytynee tehdä pientä priorisointia. Toinen must-kohde olisi Pietari-Paavalin linnoitus, mutta olisihan siellä aivan mielettömästi muutakin nähtävää. Näillä kuitenkin lienee hyvä aloittaa.

Kulttuurin ja historian lisäksi tarkoitus olisi harrastaa shoppailua, Pietari tarjoaa siihen kuulemma loistavat mahdollisuudet. Kaikkea löytyy, jos vain rahaa riittää. Katsotaan mitä mielenkiintoista sieltä löytyy.

Ja pitäisi ehkä kaivaa jostain se vanha venäjän oppikirja. Luin opiskeluaikoina pari kurssia venäjää, kun piti saada vähän opintoviikkoja suoritettua. Onpahan vain päässyt unohtumaan pahemman kerran. Tärkeimmän muistankin: "Spasibo!"

3 kommenttia:

  1. Eremitaasissa on kuitenkin se helpottava tekijä, et aina aivan varmasti joku osio siitä valtavuudesta on remontissa. :D Se on kyllä ihan mahtava paikka, pelkästään siinä itse rakennuksessa on jo paljon ihmeteltävää, saati sit kaikki se taide...

    VastaaPoista
  2. Jos haluat virittäytyä tunnelmaan, tässä eräs vuosia sitten näkemäni dokumentin ja fiktion rajamailla häilyvä elokuva, joka kuvaa Eremitaasia aika kauniilla tavalla:

    http://yle.fi/ohjelmat/445619

    En tosin tietenkään tiedä, missä elokuva olisi nähtävillä...

    Kiva blogi sulla, törmäsin siihen eilen tai toissapäivänä, ja nyt on parina iltana mennyt nukkumaanmenot myöhäiseksi kirjoituksiasi lukiessani!

    (Kiitos myös tyylikkäästä ja virheettömästä kielenkäytöstäsi! Sanon tämän siitä huolimatta, miten kielipoliisimaiselta taikka kansakoulunopettajamaiselta se voi kuulostaa, sillä on oikeasti nautinnollista lukea netistä kunnollista tekstiä, jonka on kirjoittanut joku sellainen, joka ei ilmeisesti ole sen enempää kielipoliisi tai kansakoulunopettaja kuin minäkään. No, tämä ei nyt ollut kovin tyylikäs lause.)

    VastaaPoista
  3. Voi hyvänen aika, vai että virheetöntä kielenkäyttöä? Nyt olen hämilläni, itse bongailen virheitä sieltä sun täältä omista teksteistäni, mutten ikinä jaksa korjailla niitä sitten... Mutta kiva jos blogi miellyttää.

    VastaaPoista