26.11.10

Hamsteri noin muuten vain

Kirjoittelin alkukuussa lemmikeistä ja siitä, miten olisi kiva hankkia joku pikkujyrsijäkin lemmikiksi. Menin mainitsemaan tästä eräälle kaverille, jolla on pari kappaletta syyrialaisia hamstereita ja hän pyysi minua käymään jonain iltana katsomassa niitä ja tutustumassa hoitamiseen ynnä muuhun. Ja lisäksi hänen hamsterit saattaisivat kuulemma olla joskus vailla viikonloppuhoitajaa vaikka ne kuulemma pärjäävät mukavasti muutaman yön yksikseenkin.

No, minähän kävin niitä katsomassa ja sitten tuli viikonloppu, jolloin kaveri oli käymässä toisessa kaupungissa ja sovimme, että käyn lauantai-iltana hoitamassa hamsterit omine nokkineni. Sain toki kovat ohjeet mitä pitää tehdä ja jääkaapissa oli valmiina odottamassa kasviksia hamstereille annettavaksi. Hamstereiden mökit piti siivota ja vessanurkka ja tarkistaa muutenkin ettei mihinkään ole piilotettu ylimääräisiä ruokavarastoja, jotka saattaisivat pilaantua. Sitten piti laittaa lisää purua häkkeihin ja pesämateriaaliksi vessapaperia, vaihtaa pulloihin vesi, tarkistaa kuivaruuan määrä ja antaa uutta tuoreruokaa. Sen lisäksi minun hommani oli vielä juoksuttaa hamsulaiset eli nostaa ne touhulaatikkoon ja vahtia että ne myös pysyvät siellä. Kun kyse on 100% erakoista, piti tämä tehdä siis kummallekin erikseen. Pari tuntia siihen sai menemään helposti.

Ja minä olen niin rakastunut. Ne ovat aivan ihania! Miten voi eläin olla niin suloinen kuin hamsteri? Sitten se kuitenkin on suloinen vain sen takia, että saisi kerjättyä lisää ruokaa, ylensyönti on kuulemma hamstereiden lempiharrastus. Minäkin näin kaverin naaraan suorittavan täyshamstrauksen ruokakupilla, olin antanut uutta tuoreruokaa ja pikkukaveri ahtoi kaiken poskipusseihinsa kerralla ja kiikutti ne pesämökkiin piiloon. Pelkäsin jo, että siltä repeävät posket kun se niihin isohkoja porkkananpalasia lykkäsi, mutta ei sentään, ei ainakaan sillä kertaa.
Toinen hamstereista viihtyi mainiosti käsissä istuskelemassa ja sitä sai silitellä sydämensä kyllyydestä. Toinen oli vähän (tai siis aika paljon) vilkkaampi, mutta kesy ja luottavainen silti, senkin sai nostettua hyvin touhulaatikkoon ja pois. Läheltä piti ettei se kiivennyt sylistäni olkapäälle, tästä kaverini oli varoittanutkin ja tiesin mennä lattialle istumaan, että jos hamsteri sattuisi putoamaan, se ei putoaisi korkealta. Sain sen kuitenkin kiinni ilman suurempia välikohtauksia.

Voi että, olen menettänyt sydämeni näille... Saa nähdä jos sitä itse hankkisi yhden hamsterin lemmikiksi. Tosin jos aion kovinkin paljon matkustella, ei minkään lemmikin hankkiminen ole erityisen järkevää. Täytyy nyt miettiä ja harkita.

5 kommenttia:

  1. Ota mielummin kaksi, heistä olisi seuraa toisilleen. Kuulostaa surulliselta että pieni eläin viettää koko elämänsä häkissään- ja yksin.

    VastaaPoista
  2. Helou?! Syyrialainen hamsteri on aikuisena 100% erakko, se TAPPAA toisen jos samassa häkissä asuvat. Naaras hyväksyy uroksenkin ainoastaan kiimapäivinä. Sen verran minäkin olen sentään perusteita selvittänyt... Kääpiöt ovat sopuisampia, mutta erimielisyyksiä niillekin voi tulla, mutta tässä puhuttiin nyt ihan vain syrkeistä.

    VastaaPoista
  3. Meillä on ollut jotain kuus hamsteria ja aina olleet häkissä yksin. Kyllä ne pärjää mainiosti yksin ja mä oon kans kuullut että noi syyrialaiset ei viihdy toistensa kanssa. Voi tosin olla että oon väärässäkin, meillä oli aina vaan kääpiöhamstereita. :D

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. MyRatRace, en ole seuraillut kävijämääriä, joten en osaa sanoa arviota. Tuskin niin paljon kuitenkaan, että täällä kannattaisi mitään yrittää mainostaa.

    VastaaPoista