29.11.10

NY kutsuu

Se paljon mainostettu Nykin matka alkaa häämöttää ovella ihan tuota pikaa. Suunnitelmia on jo vaikka miten paljon, toivottavasti jet lag ei hirveästi haittaa ainakaan ensimmäisten päivien planeja.
Mainitun shoppailun lisäksi olisi tarkoitus tehdä muutakin. To do-listalta löytyy itseoikeutetusti American Museum of Natural History, National Museum of the American Indian ja pari muuta museota; illallisia joissain ravintoloissa (juu, on varattu pöydät jo viikkoja etukäteen), musikaaliinkin on liput varattuna ja yksi elokuvakin pitäisi käydä katsomassa, nimittäin Secretariat, jota ei Finnkino ole tuonut Suomeen lainkaan (prkle!). No, en nyt tiedä onko se mistään kotoisin ylipäänsä, luultavasti perinteistä Disneyn perhesiirappia, mutta on siinä sentäs hevosia...
Ja toki aikaa on varattu lorvailemiseen, ihan siihen että vain istuu hetkeksi paikoilleen ja katselee ympärilleen.

Matkakuumetta ilmassa, eh?

6 kommenttia:

  1. jos nykkiin on menossa niin ellis island kannattaa käydä katsomassa, kertoo siis siirtolaisista jotka viime 1900-luvun alkupuolella muuttivat euroopasta yhdysvaltoihin. ja shoppailuun ehdottomasti paras tavaratalo on saks, macysille ei kannata edes mennä, taso laskenut ihan älyttömästi. ylipäänsä midtown on kärsinyt lamasta aika paljon, monen liikkeen lippulaiva on nykyään sohossa, eli siellä kannattaa varata aikaa, ihania kauppoja on vieri vieressä...
    toivottavasti teillä on kiva loma! :) ainiin ja musikaaleista oma suosikkini on In the heights, esittävät kyllä vielä ja naispääosassa taitaa olla nykyään idols-voittaja jordin sparks. toivottavasti jostain vinkistä on hyötyä! :)

    VastaaPoista
  2. Toki Macys kannattaa tsekata jo kokemuksen takia! Itse ainakin pidin tavaratalosta paljon!
    Central Parkissa oli ihana vaan istua ja katsella ympärille. American Museum of Natural History oli todella iso, joten kannattaa varata aikaa jos haluaa koko museon kiertää rauhassa. Jos yhtään haluaa perus nähtävyyksiä kiertää, kannattaa ostaa city passit, säästää aikaa ja rahaa :) Ihanaa matkaa!

    VastaaPoista
  3. Kyllä Saks on ihan liian kallis ja ihan mummokauppa. Macys on paras ja monet putiikit. Kannattaa katsoa myös parit pilvenpiirtäjät, niin ja tiedoksi Donald Trumpin hienossa marmoritalossa 5th avenuella on muuten Manhattanin paras, siistein ilmainen WC ja kiva kahvila! Moma ja Guggenheim, Central Park ja Ellis Island. Käykää ihmeessä katsomassa hauskoja lelukauppoja, kuten American girl ja Make a Bear sekä Times Squerin 7-kerroksinen ihmemaa.

    VastaaPoista
  4. kannattaa ladata iTunesista sellasia ohjeita kiertokävelyjä varten. siis ne saa ladattua iPhoneen tai iPodiin, ja niitä on tehty eri kaupunginosille. Esim. China Townin tai Little Italyn kävely opastetaan asiaan kuuluvalla aksentilla, ja siinä saa ohjatusti itsekseen "eksyä" sivukaduille. Omalla vastuulla, toki. China Townissa päädyttiin lopulta huoneeseen, jossa kymmenet kiinalaiset istuivat pelaamassa keskenään korttia :)

    U.

    VastaaPoista
  5. Mikä musikaali on ohjelmassa? Itse näin New Yorkissa pari musikaalia vuonna 2008, on se kyllä kokemisen arvoista ja teatterikulttuuri on siellä jotenkin niin erilaista kuin Suomessa :)

    VastaaPoista