13.11.10

Tekniikkaa

Olen tässä kaiken muun lisäksi kierrellyt myös kodintekniikka- ja atk-liikkeitä läpi. Kirjoitin aikaisemmin, että töiden loppuessa jään käytännössä ilman puhelinta ja läppäriä. Tavalinen pöytä-pc minulla on kyllä kotona, mutta raahatessani työläppäriä mukanani siellä sun täällä olen tullut huomaamaan, että läppäri on ihan kätevä vehje matkan päällä. Ja ei, paraskaan älypuhelin ei vielä korvaa läppäriä, ei ainakaan minulle.
Ajattelin läppärikauppaan mennessäni, että voisin oikeastaan ostaa kunnollisen läppärin ja siirtää pöytäkoneeni eläkkeelle. Niinpä läppärille olikin paljon vaatimuksia: kunnolla muistia, iso kovalevy, hyvä näyttö ja niin edelleen ja näiden lisäksi olisi kauhean kiva, jos se ei painaisi hirveästi. No, viimeisestä kohdasta jouduttiin vähän tinkimään. Nyt on tulossa sitten tuliterä Lenovo, kunhan saavat niitä maahantuojalta.
Atk-liikkeessä tuli samalla sorruttua myös uuteen digikameraan. Tunnustan etten ole mikään kameratekniikan ekspertti ja kuvaamisenikin on pääasiassa satunnaisten asioiden räpsimistä ja toivomista, että kuvat onnistuvat edes jotenkin. No, tässä uudessa tulokkaassa on nyt sitten kaikenlaista sälää, on GPS-paikannin, kuvanvakain ja 12x optinen zoomi ja mitä kaikkea...

Puhelimen kanssa kävi vähän niinkuin aavistelinkin, ostin sen Desiren. Nokian E7 houkuttelisi kovasti ja onhan sitä joulukuuksi luvattukin toimitettavan, mutta tarkempaa tietoa ei vielä ole. On tämä Desire nyt ainakin kiva lelu, jos ei muuta.

Haksahdin myös taulutelkkariin, koska nykyinen pieni hukkaputki näyttäisi suht naurettavalta uuden asunnon nurkassa. Televisioiden valinta onkin äärimmäisen hankalaa, koska en tajua tv-slangista sitäkään vähää mitä kameroista. Vähän se menikin siihen, että katselin kivannäköisen ja sopivankokoisen ja sitten toivotaan, että se olisi myös hyvä.
Ensimmäisestä telkkariliikkeestä tosin kävelin tyhjin käsin ulos, heillä oli kyllä kotiinkuljetuspalvelu, muttei asennuspalvelua. Tiedän harvoja asioita, jotka ovat niin raivostuttavia kuin uuden television säätäminen toimivaksi. Kaikki kanava-asetukset ja muut, apua! Asiaa ei auta yhtään, että vihaan käyttöohjeiden lukemista. Toisessa liikkeessä sitten tarjottiin asennuspalvelukin, joten kaupat tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti