10.11.10

Merille

Aion vielä jonain päivänä matkustaa laivalla Atlantin yli.
Enkä ihan millä tahansa purtilolla, mutta Queen Mary 2 näyttäisi oikein mukavalta. Olisi pikkuisen toisennäköistä touhua kuin mitä jollain Cinderellalla...

Mitä sain nopealla googlaamisella selville, QM2 seilaa aika usein väliä Southampton - New York. Vaikka olenkin siitä NY:n matkasta puhunut, emme ole menossa sinne laivalla vaan ihan tylsästi lentäen. Nimittäin vaikka pari suomalaista matkatoimistoa tarjoavatkin Cunardin risteilyjä (piti selvittää!), täytyy ne varata hyvissä ajoin etukäteen. Kuusi viikkoa ennen lähtöä pitää nimittäin jo toimittaa asiakastietolomake Cunardille, joten tänne ei tosiaan lähdetä samalla tavalla kuin ruotsinlaivalle.

Atlantin ylitys näyttäisi kestävän vajaan viikon verran ja ensin kauhistuin että miten ihmeessä sen ajan kestää pitkästymättä perusteellisesti. No, se ei liene ongelma, katselin vähän mitä tuokin laiva tarjoaa ja siellähän on vaikka mitä: planetaario, laaja kirjasto, kylpyläpalveluita, casino, teatteria, tanssia, musiikkia, joogaa ja luoja tietää mitä kaikkea muuta. Erityisesti ihastuin siihen, että jossain luki laivalla tarjottavan päivällä mahdollisuuksia tanssitunneille. No mutta sehän passaa! Päivällä opettelemaan ja illalla sitten voi liidellä laivan tanssilattialla. Eikä näemmä haittaa vaikka matkustaisi yksikseenkin, paikalla on kuulemma varustamon puolesta tanssittajia, joten seinäruusuna ei tarvitse istua. Har-har-har.

Jos vaikka ensi keväänä...

5 kommenttia:

  1. Hmm..atlantin ylitys, yksi haaveista. En kyllä tahdo lähtee sitä tekemään millään MasaYardsin jenkkipurtilolla. Tanssitunnitkin vielä..pah. Tanssitaan sitten häissä...:)

    Askeleen oon jo ottanut kohti unelmaa. Purjevene köllöttää yksinään Riveralla satamassa ja odottaa sitä kaunista päivää kun nostan purjeet ja suuntaan Gibraltarin salmeen ja ratsastan pasaatituulissa suuren meren yli..

    Ps. En hyväksy sitä yläpetijärjestelyä..:)

    VastaaPoista
  2. Minä taidan suosiolla pysytellä näissä isommissa paateissa. Atlantin ylitys purjeveneellä kuulostaa aika extremeltä :)

    Annoin kuitenkin muistaakseni rukkaset, joten pidän yläpedin itselläsi :)

    VastaaPoista
  3. No sehän se tarkoitus juuri on..:) Elämässä pitää olla haasteita ja seikkailua. Valtameriluokituksen saaneet purkkarit on kuitenkin ihan turvallisia ja tehty Atlantin ylitykseen. Mutta jos keli menee pahaksi, niin voi tulla äitii ikävä, vaikka vene oiskin turvallinen..

    Tossa on mielenkiintoinen blogi:
    http://anskun.helmiblogit.mtv3.fi/

    Noi meni naimisiin ja lähti häämatkalle, pienen pienellä itsetehdyllä metalliveneellä..:) toi jos joku on extremea..

    PS. Onneks purkkarissa ei oo kerrossänkyjä..:)

    VastaaPoista
  4. Hei, sitä mitä siellä Queen Mary 2:n sivuilla ei lue, on se, että kaikki risteilevät henkilöt ovat jokseenkin poikkeuksetta noin 60-vuotiaita amerikkalaisia mummoja ja pappoja. Olen saanut seilata kyseisellä purtilolla muutaman kerran, tosin tavallaan "työn puolesta", mutta vaikka itselläkin on ikää jo hieman, niin kyseisellä laivalla vapaaehtoisen vapaa-ajan vietättäminen ei mitenkään vielä kuulu mun käsitykseen hauskasta :D

    VastaaPoista
  5. Auts! Kiitos varoituksesta, BeeDee. Ehkä se menee nyt vielä uudelleen harkittavaksi sitten.

    VastaaPoista