12.11.10

Uusi asunto

Okei, en ole koskaan tehnyt näin helppoa muuttoa. Siis todellakaan ikinä.
Sain heti kuun alussa muuttofirmasta tilaamani muuttolaatikot, joihin heittelin irtaimet tavarat. Kun se oli tehty, muuttomiehet tulivat, kantoivat ne autoon ja huonekalut ja kodinkoneet perässä. Uudessa asunnossa he kantoivat ne kaikki sisään niihin huoneisiin mihin osoitin.
Olen hankkiutunut tässä jo eroon osasta vanhoja huonekalujani, niistä joita en halunnut itselläni pitää. Osa meni kavereille tai "myyntiin" hae-pois-palkalla. Jotkut olivat sellaisia, että olisin nakannut ne kelvottomina roskiin, mutta isä kävi korjaamassa nekin talteen. Vanha natkuva ja notkuva lipasto kelpaa kuulemma vielä hyvin työverstaalle tai traktoritalliin, tosin nauloilla, kulmaraudoilla ja jeesusteipillä paikattuna. Lopulta kaatopaikkatuomion sai ainoastaan vanha nojatuolini, josta isäkään ei sanonut enää kunnon kalua tekevänsä.

Uudessa asunnossa oli odottamassa valmiina uusia huonekaluja ja pari mattoakin, joihin ihastuin jollakin kalustekauppareissulla. On mainio asia, että niin moni huonekaluliike tarjoaa kotiinkuljetuspalveluja, monet ostamistani huonekaluista eivät olleet koottavia. Ja yhtä lailla hieno asia on se, että ainakin jotkut liikkeet tarjoavat myös huonekalujen kokoamispalveluita. En ole koskaan ollut kovin innokas kasaamaan huonekaluja, se on parhaimmillaankin viheliäistä puuhaa, huonoimmillaan täysin mahdotonta.
Uudessa kodissani on varsin kivasti säilytystilaa ja toisaalta olen niin perin juurin kyllästynyt siihen että mikään ei koskaan mahdu mihinkään, joten olen hankkinut paljon säilytystilaa itsekin: hyllyjä, kaappeja, laatikoita, arkkuja ja niin edelleen. Harmi että ne kirjaston kirjahyllyt tulevat vasta joskus myöhemmin, niissä kestää aikaa. Muuten kirjasto on hyvällä mallilla, on nojatuoleja ja massiivinen työpöytä, johon olen ehtinyt jo ihastua.
Makuuhuone on tällä hetkellä valmiimpi sisustukseltaan kuin muut huoneet, sinne ei itse asiassa tarvita enää oikeastaan muuta kuin joitain koriste-esineitä ja peili ja jotain muuta pientä, jos nyt satun keksimään jotakin.
Olohuone on vielä ihan katastrofi, siellä ei ole kuin tv, matto, säkkituoli ja kasoittain muuttolaatikoita.

Mutta kyllä se tästä alkaa ikiomaksi kodiksi muuttua pikkuhiljaa.

4 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin! : ) Pliis, tykkään blogista, mutta laitatko kuvia niin olisi helpompaa ja mukavampaa lukea! Pikkumustat oli ihania, mitkä laitoit. Lisää kuvia, kiitos! -Ann-

    VastaaPoista
  2. Tää blogi on musta oikeesti tosi mielenkiintonen. Ihan sama onko tosi vai ei (viitaten niihin kommentteihin jotka väittää feikiksi), täällä on tosi realistisen tuntuisesti pohdittu asioita jotka liittyy äkkirikastumisen tuomaan vastuuseen, pelkoihin, auttamishaluun, itsekkyyteen jne. Tulen uudestaankin!

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kaikille kommenteista!
    Ann, pidän toiveesi mielessä, mutten lupaa mitään. Kuvissa on aina oma vaivansa, vaikka kyllä ne tietysti kivoja ovat.

    VastaaPoista