9.11.10

Itsekäs p*skiainen

Olen ollut tosi hämmentynyt useista kommenteista, joissa sanotaan jotain tyyliin että kyllä on rahat napsahtaneet oikealle ihmiselle ja mitä kaikkea muuta. Kiva tietysti että jotkut lukijat ovat noin luottavaisia, itse en siihen kykene.
Oli ehkä virhe kirjoittaa niistä suunnittelemistani hyväntekeväisyysjutuista ja muusta sen sellaisesta, koska se taisi antaa ihan väärän kuvan minusta ja tekemisistäni. Suurin osa rahoista menee ihan siihen että niiden avulla yritetään saada lisää rahaa ja loput sitten itseni ja perheen hemmotteluun. Ei suinkaan mihinkään jaloihin tarkoituksiin.
Ja kun vapaaehtoistyöstäkin mainitsin eläinten tai vanhusten hoidon, niin se johtuu vain siitä, että pidän eläimistä ja yleensä myös vanhuksista. En siis ole tunkemassa itseäni mihinkään hommaan vain hyvästä sydämestäni ja auttamisen halusta. Joo-joo, tiedän että on varmasti ihan hienoa sekin, että tekee edes jotain, vaikka sitten rajaisikin jutut niihin asioihin mistä erityisesti pitää, mutta älkää nyt ihmeessä kasatko mitään gloriaa minun pääni päälle siitä hyvästä.

Mitä tulee sitten siihen, että olen "pitänyt jalat maassa" ja "pään kylmänä", kuten monet kommenteissa ovat sanoneet, niin pakkohan se on. Yksinkertainen, välttämätön pakko. Eihän tästä muuten tulisi mitään. Miettikää nyt jos alkaisin sinkoilla ympäriinsä kuin päätön kana ja heitellä rahaa mihin sattuu. Joo, saattaisin ostaa itselleni oikein hulppean kaupunkiasunnon. Vähän ajan kuluttua huomaisin, että sen sijainti ei olekaan hyvä. Tai että pohjaratkaisu on käytännön elämän kannalta järjetön. Lisäksi koko huusholli on täysremontin tarpeessa. Ja oikeastaan en tarvitsisi kaupungista omistusasuntoa, jos ja kun täältä jossain vaiheessa muutan pois. No mitä tästä jäisi käteen? Rahanmenoa, mutta sen lisäksi myös hukkaan mennyttä aikaa ja vaivaa.
Tai vaikka joku urheiluauto. Ihan järjellä ajatellen: mitä sellaisella tekee Suomessa? Sillä voi ajaa ehkä puolet vuodesta, loput ajat se seisoo tallissa. Korkein nopeusrajoitus on 120 km/h, niin lujaa pääsee suunnilleen jo polkuautolla. Tietysti hyvä kiihtyvyys helpottaa ohittamista maanteillä, mutta se kiihtyvyys voi osoittautua haasteelliseksi siinä vaiheessa kun on liukasta tassun alla eikä ihan oikein muista miten kaasupoljinta käytettiinkään talvikelillä. No, yleensähän sen urheiluauton päätarkoitus onkin huutaa ympäröivälle maailmalle: "Kattokaa köyhät mikä mulla on!" Itse haluan nimenomaan välttää tätä.

10 kommenttia:

  1. HAHA oikea asenne! Ei kannata ottaa niin vakavasti asioita. Vaikka sinulla onkin paljon rahaa niin eihän se velvoita silti mihinkään hyväntekeväisyyteen. Teet jus niin kun ennennkin olet elänyt, plus sitten voit tehdä itsellesi ja perheellesi jotain kivaan - aivan niin kuin sanoit :).

    Laura

    VastaaPoista
  2. Vaikka olen vähän varautunut blogisi aitouteen niin yritin kovasti penkoa blogistasi tietoa siitä miksi olet vuokralla etkä ole ostanut asuntoa. Vaikutat kuitenkin ihan terävältä likalta. Olisi mukavaa jos vastaisit!

    VastaaPoista
  3. Taavi, joku taisi tätä kysyäkin jo kerran, mutten ole ehtinyt vastaamaan. Siksi kuitenkin vuokralla, etten tarvitse kaupungista omistusasuntoa. Ja onhan minulla jo yksi, jonka kyllä ostin lähinnä siskoani varten. Aion muuttaa jollain aikataululla maalle, kunhan saadaan kaupat tehtyä, purettua vanha talo ja rakennettua uusi. Ei siihen nyt kymmeniä vuosia mene, joten sinänsä ei ole järkeä ostaa omaa asuntoa nyt.

    VastaaPoista
  4. Kyllähän jokaikinen joka tuollaisen määrän saa rahaa, ostelee itselleen kaikenlaista vain hemmottelumielessä ja törsää rahaa mihin mieli tekee. Mutta se että haluat silti avustaa muitakin, eikä välttämättä ihan itsekkäistä syistä, on hienoa. ;)

    VastaaPoista
  5. Täällä on myös yksi joka epäilee vähän blogin aitoutta, vaikka se hauska ja viihdyttävä onkin. Oli se totta tai ei, kiinnostaisi tietää (ei sillä, että "pelkäisi" itse joutuvani vastaavaan tilanteeseen), miten verotusasiat ulkomailta saadussa perinnössä on? Suomessahan perintövero on suhteellisen suuri... jouduitko siis pulittamaan osan rahoista valtiolle, mikä taas olisi todella huomattava summa, kun kerta kyseessä on kahdeksannumeroinen summa.

    VastaaPoista
  6. Joo kyllä muakin alkoi heti epäilyttää kun tänne eksyin, että onko tää totta vai ei. Liian satumainen juttu :-) mutta kun sitä ei kuitenkaan saa selville mistään niin samapa tuo, toivotaan ettei kukaan ole niin säälittävä että jaksaisi kirjoitella näin kauhean pitkiä tekstejä pelkkää valhetta!

    VastaaPoista
  7. Itse asiassa silloin kun kommentoin itse tuota oikealle ihmiselle perinnön menoa ja miten hyvä että olet pitänyt pään kylmänä, en ollut lukenut mitään hyväntekeväisyydestäsi. Kuitenkin se että haluat hyvää lähimmillesi, mummolle ja siskolle, ja olet hankkinut heille jotain tärkeämpää ennen kuin keskitit itseesi isoja summia kertoo jo jotain. Kyllä mä ainakin sanoisin että rivien välistä välittyy se että olet hyvä ihminen. Toki mukavaa että laitat rahaa myös hyväntekeväisyyteen. Itsekin antaisin sinne mitkä itse koen tärkeiksi enkä heittelisi rahaa heti minne sattuu. Ehkä osaisin myös pitää itseni rauhallisena enkä ostaisi äkkiä vaan jotain asuntoa. Kaikki pienetkin asiat kuten uudet kalliimmat meikit tekee onnelliseksi. :)

    En myöskään sanoisi että on itsekästä sijoittaa rahaa ja yrittää tehdä sitä lisää, sehän on vain fiksua. Jos mulla olisi edes kuusilukuinen summa tilillä alkaisin leikkiä sijoittajaa. En ehkä palkkaisi siihen ketään, mutta se on niin suhteellista. Tottakai sä nautit saamastasi rahasta, ei se ole itsekästä. Sehän ON sun!

    VastaaPoista
  8. Yhteen asiaan piti vielä kommentoida. Kun ajattelit kuitenkin kertoa perinnöstä kavereille, etkö luule että he löytää tämän blogin aika nopeasti? Ei näitä Suomessa varmasti paljoa satu. Sittenhän he tietää miten isosta perinnöstä on kyse jos ajattelit sitä heille vähätellä, tai ainakin spekulointia syntyy. Samalla varmaan sana leviää, että sulla on rahaa ja sitähän juuri pelkäät. Vaikeatahan tälläinen on pitää ihmisiltä salassa, jotka seuraavat sen verran elämääsi että näkevät että pikkurahasta ei ehkä ole enää puutetta. En tiedä onko tällaiset asiat mitään seiska-kamaa, mutta kyllähän ihmiset rahasta juoruaa... Olet varmaan kuitenkin näitäkin asioita jo turvallisuusihmisten kanssa puinut joten ei ehkä ole uusi asia, kiinnostaisi kuitenkin miten olet tämän bloggailun ajatellut pysyvän anonyyminä?

    VastaaPoista
  9. Äkkirikas

    Kiitos vastauksestasi! On fakta että on tilanne mikä tahansa niin vuokralla ei ole mitään tolkkua asua edes kuukautta, etenkin jos on mahdollisuus ostaa "ei laina" rahoilla. Rahat kannattaa aina laittaa poikimaan paremmilla koroilla kuin esim. pankin koroilla. Tosin, rahathan ovat sinun ja sinä päätät mitä niillä teet.

    Asian vierestä.
    En ikinä kertoisi edes lähimmille ystävilleni saamastani jättiperinnöstä tai lottovoitosta. Ihmisten ja lähiystäviesi suhtautuminen sinuun muuttuisi. Raha tuo mukanaan paljon ei toivottuja asioita. Pystyt kuitenkin pitämään negatiiviset asiat poissa vain jos harkitset ja ennakoit asiat tarkkaan etukäteen.

    Onnea ja menestystä tulevaisuuteen! :D

    VastaaPoista
  10. Ainoastaan vain lähimmät ystäväni (ja heitä ei kovin montaa ole) tietävät tästä jutusta ylipäänsä jotakin ja toistaiseksi heidän suhtautumisensa on ollut ilahduttavan välinpitämätöntä.
    Ja kyllä, tätä blogia on puitu turvallisuusalan kavereiden kanssa, asia on toistaiseksi hallinnassa ja jos spekulaatioita syntyy, niin niitä syntyisi joka tapauksessa jossain. Toiveissa kuitenkin on, ettei juttu leviä koskaan julkisuuteen asti (ja minähän olen yksityishenkilö, jonka elämästä ei saa juorulehdet revitellä).

    VastaaPoista