17.11.10

Kaupungin lisääntyneet mahdollisuudet

Vaikka olenkin vielä virallisesti töissä kuun loppuun asti, olen pitänyt tässä viime aikoina ylityötunteja ja tähteeksi jääneitä lomapäiviä pois ja itse asiassa olen työpaikalla vain kaksi ja puoli päivää viikossa. Niinpä tässä on ehtinyt hyvin tehdä tuota muuttoa, shoppailla, rentoutua ja tehdä kaikkea muuta mielenkiintoista.

Kotikaupunkini tarjoaa aivan uusia mahdollisuuksia, kun on aikaa arkipäivisin. Kaikki liikkeet ovat auki, myös ne jotka arkisin menevät kiinni klo 17 (ei toivoakaan ehtiä töiden jälkeen) eivätkä ole lauantaisin auki kuin ehkä klo 13-14 asti (ei toivoakaan että tällainen unikeko heräisi siihen mennessä). Aivan uusiin lounasravintoloihinkin olen ehtinyt tutustua.
Lisäksi museot, näyttelyt ja muut sellaiset lähestulkoon huutavat tyhjyyttään. Ne myös menevät usein kiinni suht aikaisin arkipäivinä ja lauantaisin, jos nyt ovat edes auki, ovat sanoinkuvaamattoman täynnä porukkaa. Arkena niissä on suorastaan nautinto käydä, paikalla ei ole kuin satunnaisia turisteja ja niitäkin on tähän aikaan vuodesta varsin vähän.
Ja isotkin kaupat, ne jotka ovat auki lähes jatkuvasti, ovat mukavan väljiä arkipäivisin. Ei tarvitse jonottaa sovituskoppeihin ja myyjillä on aina aikaa opastaa ja neuvoa.

Ja sama pätee toki muissakin kaupungeissa. Olen tehnyt tässä jo yhden pikkureissun erääseen toiseen kaupunkiin, vietin siellä kaksi päivää kierrellen ja tutustuen kaikkiin niihin paikkoihin, joissa en ole aikaisemmin ehtinyt koskaan käydä.

2 kommenttia:

  1. haha, nauratti tuo elämäntapatyötön :D aika osuvaa! Ja miten nautittava elämäntapa siinä onkaan..

    Kirjoitat tosi hauskasti, jäänpä kyllä ehdottomasti seuraamaan! Tästä blogista tulee hyvälle mielelle :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, Anni. Minä tässä nyt vain odotan kieli pitkällä että ne työt loppuvat ihan kokonaan, niin pääse sitten oikeasti vapaalle. Ei ole montaa päivää enää...

    VastaaPoista