31.10.10

Kaupunkiautoa vailla

Uuden asunnon yhteydessä on minulla siis myös autohallipaikka, joten pitäisi ihan oikeasti miettiä sitä autoakin. Muutenhan kyseinen paikka on pikkuhiukka turha. Ensimmäinen kohde onkin ihan puhdas pikkuauto, joku näppärä ja kaupunkiin sopiva kottonen. Ja valikoimaahan riittää.
Kadehdin ihan niitä yhden merkin ihmisiä, joiden ei autoa ostaessaan/vaihtaessaan tarvitse mennä kuin siihen yhteen liikkeeseen, jossa parhaimmissa tapauksissa myyjät jo tuntevat kaverin entuudestaan ja ostaa tietyn merkin kulloinkin tarpeeseen sopiva malli. Suurin osa automerkeistähän tarjoaa varsin laajan valikoiman malleja, on pikkuautoista katumaastureihin ja kaikkea siltä väliltä, joten uskon hyvin että elämän eri vaiheista ja niiden tarpeista selviää vaikka jumittaisikin vain siihen yhteen, omaan merkkiinsä. Ja se olisi niin helppoa...
Työpaikalla on yksi vannoutunut fordisti ja toinen vannoutunut saabisti, jotka ovat olleet autojen suhteen asemasotavaiheessa jo kolmisen vuotta. Kumpikin irvii tasapuolisesti toiselle. Ainakin tämä fordisti väittää olevansa perintötekijöiden uhri, koska hänen isänsä oli kuulemma Fordin miehiä myös.
Voi miten kaipaisin tuollaista jo vaippaiässä imettyä varmuutta yhden automerkin ylivoimaisesta paremmuudesta! Se auttaisi nyt kovasti.


Sillä lähdetään katsomaan, mitä on tarjolla:
Nissan...
... Micra. Täytyy autoillakin joku naamaraja olla. Ei kelpaa.
... Note. Ks. ed. kohta.
... Tilda. Ei niin ruma, muttei kyllä top kympissäkään. Ehkä.
... Juke. Kamalannäköinen, taitaa olla liian isokin. Ehdoton ei.
... Qashqai. Liian iso taitaa olla. 
... 370Z. Ei kelpaa. Jos urheiluautoa harkitsen, se on Aston Martin.
... GT-R. Olisi kyllä vekkulin näköinen, mutta ks. ed. kohta


Toyota...
... Aygo. Naamaraja. Ei kelpaa.
... iQ. En ole ikinä kuullutkaan, mutta ruma on.
... Yaris. Eeeh...
... Urban Cruiser. En tiedä onko tämä iso auto vai pikkuauto vai jotain siltä väliltä, mutta ei, ei tätäkään.
... Auris. Tätä saisi näemmä täyshybridinäkin. Ei paha.
... Corolla. Taitaa vissiin olla jo vähän isompi auto. Olen ajellut silloin tällöin muutaman vuoden vanhalla Corollalla eikä se hassumpi ole
... Prius. Täyshybridi tämäkin eikä edes pahannäköinen. Harkitaan.


Saab...
... ei ikävä kyllä tarjoa minkäänlaisia pikkuautoja.


Audi
... A1. Näyttää aika vekkulilta. Voisi harkita. Muut Audit taitavatkin olla sitten vähän isoja siihen, mitä haen.


BMW...
... 1-sarjan coupe ei näyttäisi kamalan pahalta. Sitä en osaa noista kuvista arvioida, minkä kokoluokan autoja nuo M-sarjalaiset olisivat.


Volvo...
... C30 näyttää takaapäin kamalalta.
... C70 näyttäisi jo paremmalta, mutta en minä avoautoa ole vailla.
... S40 olisi suht nätti, muut S-sarjalaiset näyttävät vähän liian isoilta enkä ole tämänkään koosta niin vakuuttunut.


Mercedes-Benz...
... minä en tykkää sitten yhdestäkään, en isosta enkä pienestä. En katso (huh, yksi merkki saatiin listalta sentäs pois).


Volkswagen...
... Polo. Ei paha, ei ruma. Ehkä
... Golf. Ei.
... Scirocco. Nyt täytyy tunnustaa Sciroccon mentävä reikä sivistyksessä. Ei näytä pahalta, mutten nyt tiedä kuitenkaan.
... New Beetle. Ehdottomasti ei.


Ford...
... Ka. Ehdottomasti ei.
... Fiesta. No tuo uusi Fiesta näyttää aika tyylikkäältä. Ehkä.
... Fusion. En ole koskaan päässyt selvyyteen onko tämä lintu vai kala vai mikä. Yhdellä työkaverilla on tällainen, ajoin sillä kerran erään työreissun toiseen kaupunkiin. Oli ihan näppärän oloinen ajettava. Tuommoinen kääpiökatumaasturi. Harkitaan.
... Focus. Tämä olisi ihan tyylikäs. Harkitaan.

... Mondeo. Taitaa olla vähän iso.

Renault...
... Twingo. Naamaraja. Ei.
... Clio. Naamaraja tälläkin tulee vastaan.
... Megane. Blääh. 

Kia... 
... Picanto. Naamaraja. Ei.
... Cee'd. Ei kuvien perusteella näytä kovin kamalalta.
... Venga. Naamaraja. Ei.
... Soul. Voi taivas. Ei.

Citroen...
... pienet ovat rumia, isot liian isoja. Ainoastaan C4 oli edes etäisesti sen näköinen mitä haen.

Ja joo, kyllä. Valitsen autoni ulkonäön perusteella. Suunnilleen samat ominaisuudet noissa varmasti kaikissa on, joko vakiona tai sitten saa ainakin lisävarusteena. Ilmastointi pitää olla, maksan siitä sitten vaikka ylimääräistä. Kulutus- tai päästölukemia en ole katsonut, mutta luulen silti, että tämän kokoluokan autoissa ei kovin isoihin eroihin päästä. Nuo hybridit tietysti kiinnostaisivat. Noo, joutaahan tässä miettimään...

8 kommenttia:

  1. Jos ulkonäön perusteella valikoi autoa, kannattaa tsekata Peugeot RCZ, joka valittiin viime vuoden kauneimmaksi autoksi. Jos itselläni riittäisi rahat, ostaisin varmaan heti sellaisen. :)

    VastaaPoista
  2. Löysin blogisi juuri ja kahlasin kaikki tekstit läpi :) Viihdyttävää itsekin pohtia, mitä ensimmäiseksi tekisi, jos perintö napsahtaisi.

    Näistä autohommista en tiedä paljoa, ja valkkaisin varmaan Priuksen ihan vain ympäristön takia. Jos valinta muuten arveluttaisi, saisi ainakin hyvän omatunnon ympäristön puolesta ;)

    VastaaPoista
  3. Jos mä saisin nyt minkä tahansa auton niin ottaisin volkkari sciroccon :)

    VastaaPoista
  4. ajan C4 Citroenia, se on ihan ok

    VastaaPoista
  5. En ymmärrä miten sait Mersun pois?!? Esimerkiksi SL-sarja? Käy ajamassa mitä vain normaalia kalliimpaa auto mallia niin ymmärrät miksi pidän erittäin typeränä kirjotella jostain nissaneista sun muista hilavitkuttimista...
    Itse ajan S-sarjan autoa, enkä voisi ikinä kuvitella hankkivani mitään "halvempien" merkkien postilaatikkoa tai muuta linnunkopperoa!

    VastaaPoista
  6. Anonyymin kanssa samaa mieltä :D Mutta parempikin että kukaan sellainen ei ajele mersuilla tm. paremmilla autoilla jos eivät ymmärrä niiden arvoa. Japanilaisiin riisikuppeihin en edes koskisi. Kyllä auton pitää olla AUTO.

    VastaaPoista
  7. Kylläpä autopostaus kirvoittaa kommentteja :)
    Mutta Mersun rankkasin pois ulkonäön takia. En yksinkertaisesti pidä oikeastaan yhdenkään Mersun ulkonäöstä. Lisäksi haen tällä hetkellä näppärää, pientä kuapunkiautoa, SL-sarjaa tuskin on ihan tällainen?
    Ja kyllä, olen käynyt koeajamassa Mersujakin, ovat ihan ok, mutta en silti saanut mitään ihmeellistä orgasmia niiden ratissa. Ostan sen auton kuitenkin itselleni enkä muille.

    Tietysti sitten kun kyllästyn itse ajamiseen ja palkkaan autonkuljettajan, voin ostaa vaikka sen kuusimetrisen Maybach-Mersun vai mikä se nyt oli...

    VastaaPoista