15.12.10

Verosuunnittelusta

Suomessa pystyy kiertämään veroja ihan laillisesti aika mielenkiintoisilla tavoilla. Olen tässä seuraillut, mitä nuo veroasiantuntijat ovat tehneet vähentääkseen minun maksamia veroja ja ei auta kuin todeta, että oho. Olisin hävinnyt todella isoja summia, jos olisin kiltisti vain maksanut kaiken, mitä verottaja olisi keksinyt ehdottaa ja päälle päätteeksi nimeni olisi killunut niissä verotiedoissa, sitten kun ne tältä vuodelta julkaistaan. Nyt välissä on kaikenlaista kiemuraa, lomaketta ja sen sellaista ja maksamani verosumma on kohtuullinen sekä nimeni piilossa. Ja kaikki ihan laillisesti!

Sitä en kyllä tiennyt, että Suomen verotus (tai ehkä ihan minkä tahansa valtion, en tiedä) on niin kamalan monimutkaista. Okei, peruspalkansaaja pärjännee aika pitkälle sillä, että saa käsiinsä esitäytetyn veroilmoituksen ja tarkistaa sen, mutta heti jos on jotain vähänkään erikoisempaa, tuntuu pykäläviidakko olevan loputon. Oikeastaan mikään ei ole selvää, saati yksiselitteistä. Tai tältä minusta ainakin tuntuu. Piirtelen ajatuksissani ristinmerkkejä kiitollisena noista eksperteistä, joita onneksi löytyy, koska itse olisin sataprosenttisen hukassa. Pihalla olen kyllä nytkin, mutta luotan siihen, että ne asiantuntijat eivät ole. Toivotaan niin.

7 kommenttia:

  1. Eli ostamalla palvelua saakin enemmän! Oletan siis, että pennienpyörittäjien palkkio on ehkä jäänyt säästämiesi summia pienemmiksi. Najs.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Jenni, verosuunnittelu ei ole ainoa asia mitä nuo asiantuntijat tekevät, mutta kyllä tällä hetkellä näyttää että olen plussan puolella.

    MyRatRace, kaverin hamsterit voivat hyvin, kiitos kysymästä. Mutta sanoit jo kerran, että aiot paljastaa minut, ala paljastaa sitten älläkä vain uhoa.
    Ja mitään laitonta veronkiertoa ei ole tehty, joten ei minulla hätää ole.

    VastaaPoista
  4. Blogisi on mielenkiintoinen, oli se sitten raudanlujaa faktaa, totaalista fiktiota tai mitä tahansa siltä väliltä.

    Sellainen kiinnostaisi tavallista tallaajaa, että mistä olet vero- ym. neuvojasi löytänyt? Ei siksi, että itsellä olisi tarvetta (paitsi, jos ens lauantaina tulee lottopotti :P), mutta kiinnostaa vaan, utelias kun olen.

    Musta on muuten hienoa, että olet halukas myös jakamaan omastasi ja olet ottanut kummilapset maailmalta. Muistuttaisin vielä, että juuri nyt on käynnissä myös kotimainen Joulupata 2010. Osallistuin itsekin pienesti, sinä voisit kenties osallistua myös ;)

    Kaikkea hyvää.

    VastaaPoista
  5. Samma, minun ei oikeastaan tarvinnut löytää noita talouspuolen asiantuntijoita, vaan he löysivät minut... Kyse on yksityisestä yrityksestä, joka on erikoistunut hoitamaan nimenomaan talous-, vero- ja muita raha-asioita ja heitä tämä ulkomainen, vainajan asioita hoitanut firma käytti "välikätenä". Pääasiassa he kai palvelevat yrityksiä talous- ja lakiasioissa. Olisikohan sopiva hakutermi omaisuudenhallinta tai jotain tämän suuntaista? Pankit taitavat tarjota erityisesti yksityisille suunnattua neuvontaa ainakin jossain määrin.

    VastaaPoista
  6. Veroparatiisi hakukone
    http://trustbus.weebly.com/offshore-banking-search.html

    VastaaPoista
  7. Perustietoa omaisuudenhallinnasta ja säästämisestä: ivestori.fi.

    VastaaPoista