16.12.10

Huijareita liikkeellä

Hesari uutisoi muutama päivä sitten huijauskirjeistä, joissa kohteelle tarjotaan huikeata perintöä, mutta joka onkin päinvastoin rahojenkalasteluhuijaus. Englanninkielisessä kirjeessä/mailissa/tekstiviestissä kuulemma kerrotaan vastaanottajan olevan lähisukulainen auto-onnettomuudessa kuolleelle brittiläiselle miehelle ja vuosikausien selvittelyn jälkeen on juristina esiintynyt huijari on vastaanottajan löytänyt ja nyt olisi tulossa miljoonien puntien perintö sitten. Vastaanottajaa pyydetään lähettämään sähköpostia tai soittamaan annettuun numeroon (joka tietysti on maksullinen). Sähköpostiin vastatessa kuvio todennäköisesti olisi jokin nigerialaiskirjeiden tyyppinen, että nyt tarvitaan vähän rahaa näiden juoksevien kulujen hoitamiseen, että saadaan se perintö sinulle asti, että voisitko lähettää tuommoisen summan tämmöiselle tilille tjsp.

Kuulostaako tutulta? No, käsi sydämellä vannon etten ole tuon huijauksen takana, vaikka herkimmät sitä varmasti jo epäilivätkin :) Kuulostaa juuri minun tarinalta.
Tosin yksityiskohdissa on pieniä poikkeamia. Sen sijaan että minua olisi pyydetty soittamaan mihinkään, minulle soitettiin. Ja ihan suomenkielinen soittaja oli. Sedän perintöä hoitanut lakifirma toimii Suomessa yhteistyökumppaninsa kautta tai ainakin tässä asiassa käytti tätä tiettyä lakifirmaa hoitamaan asiaa täällä päässä. Eikä siinä ollut mitään vuosikausien dramaattista henkilöllisyyden selvittelyä, kun testamentissa selkeästi nimeni luki.
Minulle ei puhelimessa kerrottu kovin tarkasti mitä asia koskee, vaan sovittiin tapaaminen. Tässä yhteydessä sain tietysti tietooni sekä firman nimen, osoitteen että kontaktihenkilön nimen ynnä yhteystiedot, joten pystyin tarkistamaan vaikkapa Googlesta, että tässä on nyt ihan oikea firma kyseessä. Myönnän olleeni sen verran epäuskoinen, että todellakin tarkistin firman tiedot ennen sovittua tapaamista...

5 kommenttia:

  1. itse olisin varmaan jättänyt vastaamatta vieraaseen numeroon (lehtikauppias tietysti)- ihan niin kuin siinä mainoksessa :D onneksi olit fiksumpi!!

    VastaaPoista
  2. Noita viesteihän saa sähköpostiin vähän väliä, ja ne kannattakin poistaa melkein lukematta. Vievät vain arvokasta aikaa.

    Seuraava kommentti ei liity varsinaisesti tähän kirjoitukseen, vaan itse blogiin. Tarinasi on mielenkiintoinen, mutta kuten monet muutkin se on jo sanonut, en sitä usko. Pari kohtaa:

    1. Perintövero, kaikki tietää, että tämä naurettava vero on älyttömän suuri suomessa, ja että sen kiertäminen on hyvin vittumaista. En tiedä miten olet sen hoitanut, tai miten asiantuntijasi ovat sen hoitaneet, mutta luulisi, että olisit asiaa enemmän kommentoinut.

    2. Todistaminen. Jos sinulla on oikeasti miljoonia tilillä, niin sen todistaminen olisi lastenleikkiä. Ostat jotain kallista ja laita siitä kuva tänne. Tiedän ettei se heti mitään todista, mutta auttaa nyt näin alkuun.

    Vaikka haluat pysya anonyymina, niin muutamien asioiden kuvittaminen ja todistaminen ei kuitenkaan sinua paljasta. Se korkeintaan lisää tämän blogin kiinnostavuutta, sekä uskottavuutta.

    Onnea bloggailuun, toivon tosissani, että olet nuo rahat saanut ja pääset elämään unelmaasi :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Iita-Maria, minulla ei onneksi ole ollut riesaa lehtimyyjistä, joten vastailen ihan normaalisti tunnistamattomiin numeroihin. Onneksi niin, mutta kai he olisivat lähestyneet minua sitten vaikka kirjeellä tms. jos eivät olisi saaneet puhelimen päähän.

    Iikka, joo perintövero on Suomessa hirveä ja sen kiertäminen vaikeaa, ellei peräti mahdotonta. Kuitenkin, veroasiat ovat vielä puolitiessä, verokarhu ei ole kovin äkkinäinen käänteissään. Enkä minä kommentoi veroasioita, koska ymmärrän itse niistä kovin vähän.
    Ja kerrohan noin esimerkinomaisesti, mitä kallista voisin ostaa, kuvata ja julkaista niin että se olisi uskottavaa, mutta anonymiteettini ei kärsisi? Auto? No en minä osta kallista ja turhaa autoa sen takia, että jonkun pitäisi uskoa että minulla on rahaa. Nykyinen autoni ei ole mikään kalleimman hintaluokan vehje, joten sen kuvaaminen ei auttaisi ketään. Lisäksi auto, ollessaan vähänkään erikoinen, on hyvin tunnistettava kapistus. Talo? No se on vasta paperilla ja en nyt herran jumala aio julkaista omasta kodistani kuvaa muutenkaan! Niin kallista kosmetiikkaa minulla ei ole, etteikö sinä voisi ostaa joku ihan keskituloinen eikä järkyttävän kallista kosmetiikkaa taida Suomessa juuri olla tarjollakaan. Sama juttu vaatteiden kanssa ja jos ostan jonkun huippusuunnittelijan uniikkivaatteen ja kuvaan sen, niin luuletko että voin käyttää sitä enää sen jälkeen ilman että minut tunnistettaisiin?

    MyRatRace, ole hyvä vain, odotan innolla! Tosin oletan että todistuksesi on aukoton, vedenpitävä ja muiden ihmisten selvitettävissä myös. Mikään "a. se ei kerro nimeään, b. se pitää blogia c. sillä ei ole koskaan mitään kuvia d. se vain suunnittelee joten sen on oltava feikki" - tyyppinen todistelu ei kelpaa.
    Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että sinun on julkaistava nimeni. Jos nimibingosi osuu oikeaan, teen luonnollisesti rikosilmoituksen yksityisyyttä loukkaavan tiedon julkaisemisesta (en tiedä menisikö moinen läpi, mutta yritän ainakin) ja kunnianloukkauksesta, jos tarpeeksi ikävään sävyyn kirjoitat. Jos taas osut hateloon, ilmiannan sinut sille, jonka nimi aiheetta esitetään vähintäänkin kyseenalaisessa valossa.

    VastaaPoista
  5. Enpäs oo ennen kommentoinu, mutta oon lukenu blogia jo jonkin aikaa mielenkiinnolla. Sulla on kivoja tekstejä ja tää on täysin erilaista luettavaa kun noi muut blogit jota mulla on suosikkeina tuolla blogilistassa.

    Lisää hupia saan näistä kommenteista; miten ihmiset oikeesti jaksaa valittaa blogin aitoudesta? Hahhah. Mua ei vois vähempää kiinnostaa onko sun blogi totta vai ei, se on hyvää luettavaa! Oliskohan takana taas kerran perisuomalainen kateus... Musta on ainakin kiva ajatella että mitä tekisin jos sattuisin voittamaan lotossa. Tiedän jo tarkalleen mitä tekisin! Sillä aikaa ennen kuin voitan, voin lukea sun blogista mitä sä teet rahoillas. Tai "rahoillas". :D

    VastaaPoista