4.12.10

Elitistiurheilija

Tietysti syistä heräsi tuossa kysymys, että onko minulla nyt jonkinlainen sosiaalinen pakko alkaa golfata? Tai harrastaa purjehdusta? Tennistä? Edes laskettelua? Tai mitä noita muita eliittilajeja nyt onkaan? (en laske ratsastusta eliittiharrastukseksi, ainakaan Suomessa)
Tuli tuossa puhetta matkastani erään ihmisen kanssa, joka ei tunne minua sinällään noin muuten, mutta tietää rahoista. En maininnut lainkaan mihin suuntaan olen lähdössä, mutta hänen kommenttinsa oli heti: "Oletko golfaamaan lähdössä?" Olin pudota tuolilta ja nielaista käsilaukkuni. Golfaamaan? Minä? Joka ikinä en ole pitänyt golf-mailaa kädessäni? Minigolfiakin olen pelannut kahdesti elämäni aikana. Sanoin kuitenkin nätisti että en ole menossa golfaamaan, koska en harrasta moista lajia. Tästä vain tuli mieleen, että tarkoittaako omaisuus nyt sitä golfbägiä vai olikohan kyseinen henkilö itse vain niin kova golfaaja, että ajattelee automaattisesti matka = golf.

Tennistä on tullut joskus kokeiltua, ei hassumpaa, mutta kiitos ei. Purjehdusta tällainen kuivalla kasvanut ei osaa edes kuvitella. Laskettelussa puolestaan en näe ihan hirveästi järkeä, vaikka se hauskaa saattaisi ollakin. Ja onko se laskettelupaikkojen after ski nyt niin erikoista että pitäisi sen takia vaivautua Lappiin asti, saati Alpeille... Alpeilla kyllä maisemat olisivat varmasti näkemisen arvoisia ja myönnän, että voisi laskettelua joskus kokeillakin. Siis joskus. Kokeilla. Ehkä.

6 kommenttia:

  1. Lasketteleminen on ehdottomasti kokeilemisen arvoista! Ne maisemat (taino, riippuu paikasta, Lapissa ja varmasti Alpeilla etenkin) ja se vapauden tunne kun viilettää alas ja alas ja alas...
    ainakin meikätyttö rakastaa.

    VastaaPoista
  2. Sitä golfiakin muuten kannattaa kokeilla jos sattuu tulemaan tilaisuus, itse kokeilin miehen rakasta harrastusta viime kesänä ja oli se kaiken häsellyksen keskellä hauskaakin kun saa onnistumisfiiliksiä. Kun sitten innostut voit aina matkustella ihaniin kohteisiin golfailemaan kun täällä on kaamos :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä se laskettelu on vaan aivan mielettömän kivaa. Vaikkei siitä itse laskemisesta niin välittäisi, voi vaikka jäädä tunturin huipulle ihailemaan maisemia ja paistamaan makkaraa. Mutta kyllä se itse laskeminen on mulle ainakin se syy, miksi Lappiin jaksaa ylipäätään reissata!

    VastaaPoista
  4. No entäs ratsastus? : ) Miten sulle muuten kävi sen personal trainerin kans?

    VastaaPoista
  5. Mä rakastaisin olla sun housuissa, niin sanoakseni. ;) Hankkisin heti jonkun ihanan ja kannustavan ja vähän piiskaavan personal trainerin eri lajeja varten. Peruskuntourheiluun ja sit erityislajeihin opettamaan oikeita liikkeitä. Sukellusta, ratsastusta, jousiammuntaa, koskenlaskua, moottorikelkkasafareita, retkiluistelua, ralliautoilua, kalliokiipeilyä, rullaluistelua, vesihiihtoa, liitovarjoveneilyä, ym ym. U name it! Nam, luultavasti rahoillasi eläisin liian pian itseni ähkyksi...

    VastaaPoista
  6. hmmm. Kyllä laadukas, koulutettu ratsu maksaa +30 000eur, oli laji mikä hyvänsä. Jos puhutaan GP-liikkeet hallitsevasta hevosesta, ei 30 000eur riitä mihinkään, vaan sen saa väh. tuplata. Lisäksi kaikki hevosia harrastavat tietävät, että ratsuja saisi olla useampi kuin yksi..

    Jos hevosen vie e-suomessa kunnon tallille asumaan, se tekee vähintään 700eur/kk. Kengitys kahdeksan viikon välein maksaa n.130eur.

    Pelkkään satulaan voi laittaa 5 000eur, hevosen kaikkiin varusteisiin saa laitettua hevosen ostohinnan toistamiseen.

    Rikkaiden suosimat ratsastuskypärämallit maksavat 500eur+\-, nahkasaappaita ei myöskään sen halvemmalla juuri saa, jos haluaa todellista, kestävää laatua.

    Hevoshieroja veloittaa puolesta tunnista 40eur, olisi hyvä käydä joka viikko. Yksityisvalmennustunti maksaa 50-120eur per kerta, ja nämä elitistit kyllä valmentautuvat vähintään sen 2-3 kertaa viikossa.

    Ne tosirikkaat, jotka oikeasti harrastavat hevosia, rakennuttavat omat tallit ja maneesit. Kylmä, täysipituinen maneesi maksaa jo vähintään 250 000eur ja siitä ylöspäin, ja jos haluaa lämpöeristyksen ja peilit kaikille sivuille puhutaan jo 500 000eur ja ylöspäin. Tässä pelkkä harrastushalli siis, erikseen talli, kävelytyskone, solariumi ja ulkokenttä.

    Vieläkö sinusta tuntuu, että purjehdus tai golf on elitistilaji jos vertaillaan kuluja? ;)

    VastaaPoista