24.12.10

Joululahjoja

Joululahjojen keksiminen joka vuosi on ajoittain hieman työlästä. Tosin mainitsin jo aiemmin kirjojen toimivan hyvin oman perheen keskuudessa, lukutoukkia kun kaikki ollaan. Kun kaikki saavat kaikilta muilta kirjan lahjaksi, on jokaisella vähintään kolme kirjaa luettavana joulunpyhien aikana ja jos se ei tunnu riittävän, saa muilta yleensä jonkun kirjan lainaksi.
Mutta sitten tekisi mieli keksiä jotain muutakin yllätystä tai ehkä enemmänkin tarpeellista lahjaa, niin se onkin joskus vähän hankalaa. Tänä vuonna olen päättänyt panostaa ihan puhtaaseen hemmotteluun. Kunhan tässä joulunpyhät menevät ja vuosikin vaihtuu, minä, sisko ja äiti lähdemme liottamaan itseämme viikonlopuksi erääseen kylpylään. Tarjolla on hierontaa ja kylpyjä ja vaikka mitä hoitoja. Mummo saa lahjaksi pienen seinävaatteen huoneensa seinän koristeeksi ja jalkahoito-lahjakortin paikalliseen kauneushoitolaan.
Isä sen sijaan oli vaikeampi tapaus, mutta äidiltä sain kuolemattoman vinkin: renkaidenvaihtolahjakortti paikalliseen rengasliikkeeseen. Alkaa kuulemma jokakeväinen ja -syksyinen renkaanvaihto ottaa vähän koville, kun ei enää taivu ihan niin kuin nuorena ja voimiakaan ei ole samaan malliin, joten olisi jo korkea aika siirtyä teettämään sekin homma muilla. Se nyt sitten on tulkinnanvaraista, voidaanko tuo laskea hemmotteluksi, mutta jotain sen suuntaista kuitenkin.

Yhden lahjan annoin jo vajaa viikko sitten ja äiti väittää sitä parhaaksi lahjaksi ikinä. Tilasin näet siivousfirman tekemään kotiin täydellisen joulusiivouksen. No, kaappeja he eivät käyneet läpi, mutta lähes kaikki muu tuli hoidettua. Ajattelin ensin tekeväni joulusiivon kotona itse, kun mitäs minulla muuta on kuin aikaa nykyisin, mutta totesin kuitenkin että onhan niitä ammattilaisiakin tarjolla. Tästä voisi varmasti tulla vuosittainen tapa.

1 kommentti: