26.10.10

Uusi asunto!

Kun töissä on vähän mälsää, ehtii surffailla läpi yhtä ja toista. Kuten nyt vaikka vuokra-asuntoja. Löysin yhden todella hienon, soitin, sovin yksityisesittelyn, kävin katsomassa ja allekirjoitin muuten vuokrasopimuksenkin jo. Saan asunnon heti marraskuun alussa ja irtisanon nykyisen asuntoni joulukuun alkuun, joten minulla on kuukausi aikaa hoitaa muutto. Edelleen, ne muuttofirmat on mainio keksintö. Tilasin jo yhden, tuovat laatikot heti kuun alussa.

Se uusi asunto on upea, UPEA! Isot ikkunat (kolminkertaiset), jättiläismäinen kahden seinustan lasitettu parveke-terassi-whatever, kolme huonetta, keittiö, kylppäri, sauna, erillinen wc, ilmastointi, parkettilattiat, astianpesukone valmiina, hyvä sijainti, kauniit näköalat ja kaikin puolin siis aivan mahtava. Autohallipaikankin varasin saman tien, kun siihen oli kerran mahdollisuus. Nyt pitäisi sit sitä autoa...

Minulla oli sellainen haave, että isommassa asunnossa sisustan yhden huoneen kirjastohuoneeksi. Seiniä kiertävät massiiviset kirjahyllyt ja keskellä lattiaa on mukavia tuoleja ja sohvia, kirjoityspöytäkin. Kaikki tummaa puuta, pitäisiköhän sitä kutsua englantilaistyyliseksi vai miksi, en tiedä. Tämä asunto on kuitenkin niin valoisa ja valkoisella sisustettu eikä kumpikaan makuuhuoneista oikein sovellu kirjastoksi. Tai no, tarkemmin ajatellen se toinen voisi kyllä kelvatakin... Täytyy miettiä ja suunnitella. 
Tosin minun ajatukset ovat niin hajalla joka suuntaan, että hommaan sinne pian jonkun sisustussuunnittelijan valitsemaan huonekalut. Tarvitsen uusia koska nykyiset eivät mitenkään riitä ja osa niistä on jo vähän nitinati-vaiheessa. Haluan asunnosta kuitenkin toimivan ja käytännöllisen sekä itseni näköisen, vaikka se ehkä pidemmällä juoksulla olisikin ehkä vain väliaikainen asunto, jos minä sitä maallemuuttoa alan jossain kohdassa ihan tosissani suunnitella. Se ei kuitenkaan käy ihan nyt ensi viikolla, joten kyllä tässä uudessa vuosi, pari ainakin pitäisi sinnitellä.

Mutta hohoo, minulla on uusi koti, minulla on uusi koti! Jee!! 

7 kommenttia:

  1. En tarvitse omistusasuntoa, koska aion joka tapauksessa muuttaa kaupungista pois jossain vaiheessa eikä siihen toivottavasti ja todennäköisesti kovin montaa vuotta mene.

    VastaaPoista
  2. Olen suunnitellut, että jos jossain vaiheessa saisin rahaa, ostaisin asunnon tai useammankin ja antaisin ne sitten vuokralle. En kyllä tiedä millaiset asuntomarkkinat ovat tällä hetkellä, että kannattaisiko, mutta luulisin asuntojen olevan pidemmän päälle hyvä sijoituskohde. Niitä aina tarvitaan, varsinkin täällä pääkaupunkiseudulla. Ja jos niitä lapsia joskus siunaantuu, siinä olisi opiskelukämpät jo valmiiksi hommattuna ;)

    Mielenkiintoinen blogi sinulla! Piti aloittaa ihan ensimmäisestä kirjoituksesta. Etenen siitä sitten pikku hiljaa kronologisessa järjestyksessä :D

    VastaaPoista
  3. Minä itse en lähtisi välttämättä asuntoja vuokraamaan sijoitustoimintana. Riskeinä on aina se, että onnistuu pyydystämään sen kelvottoman vuokralaisen, jonka jäljiltä asunto on täysremontin tarpeessa ja puolen vuoden vuokrat on jo muutenkin maksamatta ja ulosotto ei tavoita vuokralaista tai hänet todetaan varattomaksi... Parasta olisi jos saisi vuokrattua asunnon jollekin yritykselle, joka sitten tarjoaisi sitä työsuhdeasunnoksi. Yritys ei niin vain voi pakoilla vuokranmaksu- ja mahdollisia korjausvastuita kuin yksityinen henkilö.

    Ps, ei kannata lukea kronologisessa järjestyksessä. Nämä tekstit hyppivät vähän miten sattuu :)

    VastaaPoista
  4. En myöskään ymmärrä, miksi vuokrasit. Ja kyllä, asuntojen omistaminen ja niiden edelleen vuokraaminen on ihan kannattavaa puuhaa yksityisillekin, kun homman perusjuoni on selvillä. Vuokratuloilla esim. allekirjoittanut rahoittaa elämisensä.

    VastaaPoista
  5. Hih, kaikki järkevät ihmiset VUOKRAAVAT asuntonsa asuntolainan maksamisen sijaan. Ja ottavat sen sijaan halpakorkoista lainaa investoidakseen: investoinnista syntyvät voitot ovat lainankorkoja korkeampia, sillä tavoin käytät hyväksesi leveragea, eli ansaitset muiden (pankin) rahoilla. Mutta itse olen ehdottomasti kiinteistösijoitusten kannalla, siis antamassa asuntoja vuokralle. Mutta nekin asunnot pitää ostaa lainarahalla, huom! Sillä tavoin vuokralainen maksaa lainan, ja korot maksaa jatkuvasti kasvava inflaatio. Tuota matemaattista yhtälöä on vaikea lyödä. Tietenkin pitää löytää fiksuja kohteita, joissa myyntihinta on tarpeeksi alhainen taatakseen sen, että vuokratulosta syntyvä cashflow ylittää laina-erän, ja niin kuukausittain karttuu lompakko ja voit sijoittaa rahat edelleen. Tietenkään ei kannata ostaa mitään luksuslukaaleja vain, että joku Antti tai Jaana saa sen tupareissa remppakuntoon, mutta kyllä siihen aika kovia bileitä tarvitaan, että normiasunto menee ihan p*skaksi. Jotta voisi elää omistusasunnossa, pitäisi olla toooosi rikas: alle useamman miljoonan vuosittaisilla päämatuloilla ei todellakaan kannata heittää hukkaan asunnon maksuun käytettäviä rahoja, vaan vuokrata oma asunto ja sijoittaa ne rahat, jotka muuten olisivat kuluneet omistusasunnon maksamiseen.

    VastaaPoista
  6. Olen lopulta onnellinen, että rahat ovat omia rahojani ja saan tehdä niillä mitä lystään, vaikkei kaikki aina niin fiksuja ratkaisuja olisikaan...

    VastaaPoista