25.10.10

Maanantai on maanantai, vaikka voissa paistaisi

En minä kuvitellutkaan, että rahalla kaikki paranisi ja aina paistaisi aurinko. Maanantait ovat edelleen maanantaita, vaikka miten päin sitä kääntelisi. Aamuherääminen oli sitä normaalia tuskaa, meikkaus meni pieleen (ei olisi pitänyt ostaa itselleen liikaa vaihtoehtoja) ja sitten myöhästyin bussistakin. Tosin tuota jälkimmäistä olen tehnyt melko kroonisesti viime aikoina. Bussimatka työpaikalle kestää kuitenkin melkein puoli tuntia ja se vain on niin helppo todeta, että sori, bussi meni, soitanpa taksin, joka surauttaa kotoa töihin kymmenessä minuutissa. Taas tosi puheenvuoro joukkoliikenteen puolesta...
Tämän päivän taksimatkassa oli jotain positiivistakin. Jo usean kerran nimenomaan aamuisin on kohdalle osunut sama taksi ja tällä kertaa kuski antoi numeron suoraan autossa olevaan kännykkään. Kuski voi vaihdella päivien mittaan, mutta puhelin on aina taksissa ja siihen voi soittaa suoraan ja kysyä tilannetta, kun itse on taksia vailla. Ei paha, totesin ja kiitin kohteliaasti.

Töissä on irtisanomisuhan takia ollut todella vaisu tunnelma. Ketään ei oikein kiinnosta, koska kaikki tietävät sen, että vaikka miten yrittäisi nyt huhkia ja tehdä ympäripyöreitä päiviä näyttääkseen hyvältä esimiehen silmissä, ei se auta mitään. Päätökset tulevat jostain muualta ja esimies tietää jo muutenkin jokaisen alaisensa. Minullahan siis hätää ei ole, mutta omassakin tiimissä on useampia tapauksia, että on pieniä lapsia ja asuntolainaa, siinä tilanteessa ei potkut työpaikalta paljon naurata. Oikeastaan toivon, että minun irtisanoutumiseni takia joku toinen voisi pitää työpaikan.
Aloitin tänään myös seuraajani perehdyttämisen omiin hommiini. Ainakin aluksi minun töitä tulee tekemään yksi työkaveri, joka itse tekee suunnilleen samanlaisia juttuja. Perehdyttämistä ei siis ihan hirveästi tarvita, mutta jotain kuitenkin. Tiedä sitten meinaavatko jättää tuon yhden niskoille kahden ihmisen työt vai mille mallille järjestävät työkuorman, mutta eipä se minun ongelmani ole.

Sääkin on niin harmaa, ettei kiinnosta edes ulos lähteä. 

2 kommenttia:

  1. voisitko tehdä postauksen missä kertoisit vähän enemmän itsestäsi? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos pyynnöstä, mutta ikävä kyllä en taida. Lue tämä, niin ymmärrät miksi. Tietysti sitä ehkä jotain pientä voisi, mutta eiköhän sitä informaatiota tipahtele näiden muidenkin postausten seassa. Ihan tavallinen suomalainen nuori nainen kuitenkin olen :)

    VastaaPoista