3.8.11

Puutarha, muttei oma

Mainitsin aiemmassa postauksessa, että oma puutarha on pääosin vielä varsinaista sotatannerta, kiitos sen rakennustyömaan, mutta olen sen takia ehtinyt sitten laitella Jussinkin puutarhaa. Hänen talonsa piha oli melko lailla karu nurmikkoläntti ja siinäkin kohtuullisesti voikukkaa ja muuta rikkaruohoa, mutta hänellä on ollut suunnitelmissa jo pidemmän aikaa tehdä sille jotakin. Tästä oli puhetta jo joskus silloin aikojen alussa, kun tapasimme. Jos Jussi ei olisi saanut minua muuten hurmattua, niin viimeistään se olisi onnistunut sillä, että kaveri puhuu puutarhastaan. Tai puutarhasuunnitelmista, puutarhasta ei paljon juttua riittänyt.

Niinpä minut sitten asiasta innostuneena ja paljon ylimääräistä vapaa-aikaa omaavana valjastettiin hommiin. Jussin puutarhaprojekti alkoi ihan sillä, että kaivinkone tuli kaivamaan ylös puutarhan pintakerroksen kokonaan, se vietiin pois ja tilalle isot kuormat uutta, rikkaruohotonta puutarhamultaa. Mitään säästämisen (paitsi hyväkuntoiset ajotiet) arvoista puutarhassa ei ollut, joten kaiken saattoi aloittaa ihan puhtaalta pöydältä. Olihan muuten juhlaa alkaa sellaiseen suunnitella ja tehdä istutuksia!

Kuten sanottu, Jussilla oli luonnollisesti viimeinen päätösvalta asioissa, mutta aika monessa jutussa hän luotti minun nk. osaamiseen (minun osaaminen perustuu ihan vain verenperintönä imetystä puutarhaviruksesta ja sen hoitamisesta äidin kanssa niin monena kesänä kuin muistan). Tarkoitus oli tehdä siitä hyvännäköinen, siisti ja helppo, nämä olivat Jussin toiveet. Ei siis talvenarkoja ruusuja eikä vuosittaista leikkausta vaativia pensaita.

En nyt mene tarkempiin yksityiskohtiin, mutta minä en voinut koskaan kuvitellakaan, että käynti taimistolla miehen kanssa voisi olla jopa mukavaa eikä jatkuvaa "eiks toi jo riitä, mennään jo pois"-kitinää. Osa istutetuista kasveista tosin on siirtolaisia minun pihalta ja äitikin on sen verran tutustunut sekä uuteen omaan pihaansa että vävykokelaaseen, että sieltäkin suunnasta löytyi jotain jaettavaa tai siementä tekevää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti