28.3.11

Aussien reissu takana

Nyt on sitten käyty Australian lämmössäkin lekottelemassa ja kiertelemässä kaupungilla. Valitsin talven lomakohteeksi varsinaisen paratiisisaaren, joka osoittautuikin juuri sellaiseksi. Sinistä merta, auringonpaistetta, lämpöä, valkoista hiekkaa, koralliriuttasnorklailua, hyvää ruokaa, lojumista rannalla drinkkilasi kädessä, mahdollisuus kiertelyyn saarella ja lähisaarilla, kylpylä ja kaikenlaisia hemmotteluhoitoja. Ai että, sinne olisi jäänyt toiseksikin viikoksi.

Minua oli jo etukäteenkin varoitettu ja varoitettiin paikan päälläkin uv-säteilystä, joka on kuulemma ihan toista kertaluokkaa kuin Suomessa voi koskaan kuvitellakaan. Laadukkaat aurinkolasit ja aurinkovoide todella kovalla suojakertoimella olivat must. Ja ollakseni rehellinen en minä siellä auringossa maannutkaan vaan mieluummin sitten varjon alla. Mutta kun kuitenkin ulkona tuli kaikenlaista aktiviteettia harrastettua, tarttui väriäkin pintaan ihan huomaamatta. Enkä onnistunut polttamaan ihoani, tosin olinkin jotakuinkin hysteerinen aurinkorasvan kanssa.

Oli hyvä valinta lähteä ekaksi viikoksi tuollaiseen rentoon rantakohteeseen, koska vuorokauden kestänyt lento ja tolkuton aikaero vaativat veronsa. Oli mukavaa lojua vain rannalla tai kylpylässä, kun sisäinen kello tikitti keskiyötä eikä tarvinnut murehtia juuri mistään. Ruokaakin sai huonepalvelusta kellon ympäri niin halutessaan.
Viikossa sitten olikin jet lag tasoittunut niin että laiskan rantaelämän vaihtoi mieluusti kaupunkielämään. Shoppailua, ravintoloita, nähtävyyksiä ja muuta hauskanpitoa.

Australialaisia pidetään yleisesti kai ystävällisinä ja epämuodollisina ihmisinä ja voin kirjoittaa nämä väitteet kyllä. Karttaansa väärin päin pitelevä turisti sai helposti apua ja kahvilassa juteltiin vieraiden kanssa. Kun kertoi, että on Suomesta, kommentti oli joko "Oooh, ihanko totta? Niin kaukaa!" tai "Erm... missähän tämä Suomi sijaitsee?" Paikallisilta saikin parhaita vihjeitä siitä, missä kannattaisi käydä syömässä ja mitä tapahtumia tai nähtävyyksiä oli tarjolla.

En ihastunut Australiaan yhtä palavasti kuin Pariisiin, mutta se ei ole matkakoheena lainkaan hassumpi. Päinvastoin. Aion käydä siellä vastakin vähän eri kaupungeissa ja paikoissa.

8 kommenttia:

  1. Missähän päin Australiaa olit?

    VastaaPoista
  2. Samaa ihmettelen kuin ylempi Anonyymi. Oletpa muuten ensimmäinen tuntemani ihminen, joka vain ohimennen mainitsee Aussireissun sen kummemmin syventymättä asiaan. Voisin jopa äkkiseltään sanoa, että sinä olet nähnyt Kengurumaan korkeintaan lehtien kuvissa, jos edes niissä. Ei, en todellakaan usko blogiasi ja viimeistään tässä viestissä se paljastui kaikille, jotka ovat Australiassa käyneet ;)

    VastaaPoista
  3. Queenslandissähän minä olin.
    Itse asiassa en vain ohimennen ole maininnut tätä Aussien reissua vaan olen kirjoittanut siitä jo etukäteen viime vuoden puolella kun varasin matkan ja sivulauseessa joitain kertoja sen jälkeenkin. Mitä minun olisi pitänyt kirjoittaa? Täydellinen matkapäiväkirja kaikesta mitä tein ja milloin, mitä ostin, missä majoituin ja ennen kaikkea: miten paljon kaikki maksoi? Dream on.

    VastaaPoista
  4. Onnittelut. Päätit sitten valita kohteeksi tulvien jäljiltä sekaisin olevan kaupungin, jossa ei lomamatkasi aikana ollut kovinkaan lämmin (se 20-30 astetta ei todellakaan tunnu Australiassa kovin lämpimältä Suomen samanlaisiin lukemiin verrattuna, minkä kyllä tietäisit, jos siellä olisit ollut). Kaikenlisäksi lomakuukautesi oli hyvin sateinen. Heh, toivottavasti et oikeasti kuvittele, että ihmiset uskovat tätä blogia :D

    On myös huvittavaa, että vertaat Australiaa Pariisiin, vaikka kuvitteellisesti olet nähnyt vain pikkuruisen osan Ausseja ;)

    VastaaPoista
  5. No minähän tietenkin tein täysin selväksi täällä blogissa sen, miksi ja miten valitsen lomakohteeni. Olenhan toki maininnut sen, että pyrin välttämään niitä pahimpia turistiruuhkia ja että sateet eivät haittaa niin suuresti, jos muuten on lämmintä. Lisäksi varasin matkan jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella, ennen kuin kukaan tiesi tulvista mitään, mutta en perunut matkaani, koska tulvat olivat tammikuussa. Länsimainen kaupunki pystyy aika nopeasti selviytymään tuon sortin tulvista jaloilleen, mistään sekavuudesta ei ollut enää tietoakaan, jos tosin kaikki ei ihan ollut kohdillaan edelleenkään. Ja ihan totta, kyllä siellä satoi, ei ehkä niin paljon kuin tammi- tai helmikuussa (kuulemma), mutta märkää oli. Vaikka aurinkokin paistoi aina silloin tällöin. Ja voin kyllä väittää, että ihan siellä suomalainen tarkeni, vaikkei ollutkaan kuin 20-30 astetta lämmintä...

    Ja anonyyminä kommentointi pitäisi olla edelleen mahdollista (vaikka sen jossain vaiheessa poistinkin), täytyy tarkistaa asetukset. Sorry, my bad!

    VastaaPoista
  6. Kovasti yrität vakuutella, mutta en usko vieläkään. Kerrot vain tietoja, joita on mahdollista lukea netistä. Todellisuudessa matkailija kertoo reissustaan. Tässä on selvä ero. Saman tempun teit New Yorkin kohdalla, joka sekin oli äärimmäisen epäuskottava. En usko hetkeäkään, että olet lentänyt Suomesta minnekään yli 8 tunnin päähän. Vai kauanko kuvitteellinen lentosi Queenslandiin kesti? Miten sait ajan kulumaan?

    VastaaPoista
  7. Ja lentotietojako ei sitten netistä löydä? Itse voit käydä esimerkiksi Finnairin sivuilta katsomassa, miten kauan kestää väli Helsinki-Brisbane (vuorokausi, vaihtoja voi olla mm. Bankokissa, Sydneyssä, Singaporessa, Hong Kongissa, Melbournessa). Entäs ajankulu? Verryttelyä ja liikuskelua, lehtien lukemista, kirjan lukemista (ihan oli oma mukana), kirjoittamista, elokuvia, musiikkia, nukkumista tai sen yrittämistä. Ruokaakin tarjoiltiin. Ei niin vaikeata löytää näitäkään tietoja netistä, joten tästä varmaan voidaan päätellä, etten ole tosiaan käynyt Australiassa. Onpa hyvä että on noin fiksuja ihmisiä olemassa!

    VastaaPoista
  8. voisitko laittaa myös kuvia, niin olisi paljoin mielekkäämpää lukea näitä? :) seurusteletko/oletko naimisissa että matkustat puolisosi kanssa vai yksin vai kavereiden kanssa? :)

    VastaaPoista