7.1.11

Lunta, lunta, lisää lunta

Kuten olen sanonut, rahallakaan ei saa ihan kaikkea. Ei esimerkiksi sitä, että vaikka huoltoyhtiö käy putsaamassa talon pihat ja parkkipaikat heti kun tulee hiutalekaan lunta, on katujen kunnossapito sitä sun tätä. Minulla sentään on vielä hyvä tilanne, koska minun ei tarvitse ängetä itseäni aamulla aikaisin ovesta ulos mennäkseni töihin vaan voin yleensä odotella puoleen päivään, että jos joku saisi sen jalkakäytävänkin aurattua. Kateeksi ei kuitenkaan käy niitä nilkkojaan myöten lumessa tarpovia, lumikasojen yli hyppiviä ihmisiä, joita luultavasti ketuttaa sataprosenttisesti jo ennen kuin he pääsevät lähellekään työpaikkaansa. Hyvä alku ihan mille tahansa päivälle. Uhosin jo vaihtavani uuden auton traktoriin, sellaiseen jossa on etukuormaaja, sillä luulisi pääsevän liikkumaan jokseenkin sutjakammin kuin autolla tai jalkaisin.

Näen jo unta siitä, että sitten joskus kun uusi taloni maalla on valmis, herään joku aamu siihen että lunta on tullut ainakin puolitoista metriä enkä pääse ovesta edes ulos. Mietin kuumeisesti, pitäisikö soittaa sille suunnittelevalle arkkitehdille, että haluan autotalliin sellaisen pienen muutoksen, että sinne pitää mahtua auton lisäksi traktori. Sitä ennen minun pitää opetella ajamaan traktoria sen verran kunnolla että uskallan tehdä lumitöitä omassa pihassakin tuhoamatta mitään.

Joo, tiedän, minulla ei nykyisin pyöri päässä muut kuin traktorit. Ja tuossa vieressä pöydällä on mukavia matkaesitteitä lämpimistä kohteista. Siihen Australian-reissuun on vielä aikaa ja toivon että ne tulvat ehtivät laskea ennen sitä...

2 kommenttia:

  1. hankit sitten sellaisen bobcatin, menee pienempään tilaan :)! onneksi meillä mies tekee lumityöt, en tiedä miten olen saanut sen siihen huijattua mutta täytyy nauttia tilanteesta niin kauan kun sitä kestää... tosin tiet ovat taas ihan hunningolla, kumma juttu ettei tässä vaiheessa talvea vielä osata arvata että jos tulee lunta tarvitaan auroja. mrr.

    VastaaPoista
  2. Teidän traktori-projekti kuulostaa tosi kivalta, tosiaan oikein kunnon isä-tytär -toimintaa :)

    Mahtava blogi sulla, odotan innolla uusia tekstejä!

    VastaaPoista