22.10.11

Lontoo, helt okej!

Lontoosta kyseltiin mielipidettä kun mainitsin sen kuuluneen sydänsuruterapiaohjelmaani, mutta siellä tuli käytyä myös kesällä.

Lontoo, mitä siitä voisi sanoa? En rakastunut siihen samalla tavoin kuin Pariisiin, mutta jotain Lontoossakin on varsin puoleensavetävää. Jos minulta kysyttäisiin, mitä mieltä olen Lontoosta, vastaisin otsikon sanoin että se on ihan okei. Mutta kun olen siellä, viihdyn mielettömän hyvin ja viikonkin loma kului yhdessä hujauksessa. Kauempaa katsoen Lontoo ei vaikuta yhtään niin hienolta kaupungilta kuin Pariisi, mutta paikan päällä sitä vain viihtyy ja viihtyy ja viihtyy... Ehkä jopa paremmin kuin Pariisissa (no ei kuitenkaan ihan).
En osaa tarkemmin analysoida, mistä tällainen johtuu. Okei, Lontoo on kaunis kaupunki. Siellä on paljon nähtävää ja tehtävää. Ostosmahdollisuuksia on rajattomasti, kulttuuria ja historiaa löytyy, kelvollista ruokaakin onnistuin löytämään. Mutta näitä kaikkia voi tehdä myös Pariisissa! Ja New Yorkissa. Ja Pietarissa. Ja Tukholmassa. Ja Salzburgissa. Ja Münchenissä. Ja oikeastaan missä tahansa suurkaupungissa. Kai se on sitten se jokaisen kaupungin oma henki, Lontoo on erilainen kuin mikään muu, kuten tietysti kaikki kaupungit ovat "yksilöitä", jos kaupungeista voi näin sanoa. En ole koskaan ollut kovin hyvä tällaisissa abstrakteissa asioissa tai niiden kuvailussa ja analysoinnissa.

Yhteenvetona: kyllä, Lontoossa viihtyy.

2 kommenttia:

  1. Pariisi ja Lontoo ovat keskenään erillaisia mutta kummankin kaupungin elämänmenoon on helppo astua sisään;) Ei tarvitse paljon selitellä mistä on tullut ja miksi...

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä, kun kävin keväällä Lontoossa tuli fiilis kuin olisi tullut ulkomaille, mutta samalla kuin olisi tullut kotiin. Kaupungissa oli "helppo hengittää" ja viikko kului hujauksessa. Nautin todella lomastani!

    VastaaPoista