4.4.11

Paha sosiaalinen media?

Lainaan blogitekstin otsikkoa suoraan ja häpeämättä Paras aika vuodesta - blogista, koska tämä postaus on nimenomaan tuon tekstin innoittamana syntynyt. Nykyisinhän on muodikasta syyttää sosiaalista mediaa kaikesta, hyvä ettei kohta ilmastonmuutoksestakin (no, kaikkien palveluiden vaatimat serverit kuluttavat niin paljon sähköä että syytös voisi pitääkin paikkaansa). Addiktio on tietysti addiktio, mutta terveen järjen kanssa ei sosiaalisesta mediasta voi olla haittaa. Ja miksi kaikki internetissä tai ylipäänsä tietokoneella tehtävä ajanviete ja hauskanpito luetaan aina pahaksi ja vaaralliseksi?

Tunnustan, että olen itse erittäin aktiivinen käyttämään kaikenlaisia sosiaalisen median palveluita. Tietty terve järki on kuitenkin aina mukana ja erityisesti nyt, kun ei oikeasti huvita tulla notiseeratuksi perintörikkaana. Niinpä en esittele FB:ssä lomakuviani Australiasta enkä twiittaa blogipäivityksiäni. Yhteystiedot, asuinpaikka, kuvat ja muut henkilökohtaiset tiedot on piilotettu ulkopuolisilta ja puolitutuilta FB-kavereilta. Enkä levittele talonrakennussuunnitelmianikaan julkisesti. Joo, myönnän. Minun satunnaiset FB-päivitykset ovat lähinnä tyyliä "Onpas kiva ilma, taidan lähteä ulos hiihtämään".

Käytännössä tämä blogi onkin siis ainoa paikka, missä levittelen elämääni ja pyrin tekemään sen niin anonyyminä kuin suinkin mahdollista. Kai minussa sitten asuu pieni paljastelija, mutta toisaalta joskus on helpottavaa kirjoittaa asioita muistiin ja jäsennellä niistä tekstiä, siinä selviää omatkin ajatukset. Tietysti voisin kirjoittaa ihan pöytälaatikkoon enkä julkaista näitä, mutta mennään nyt näin. Joudun minä tämänkin kanssa olemaan ihan tarpeeksi varovainen.

1 kommentti:

  1. Maailma olisi paljon parempi paikka, jos jokainen huolehtisi omista asioistaan, eikä yrittäisi puuttua toisten tekemisiin tai moralisoida niitä. Uteliaisuus on imisen perusominaisuus, mutta kun siihen nykyään niin usein liittyy pahansuopa kateus tai hyväksymättömyys, ei hyvää seuraa. Kannustan sinua pysyttelemään piilossa.

    VastaaPoista