21.2.11

Talviurheilua

Se pirun Australianreissu antaa vielä odottaa itseään. Kuka idiootti oli niin tyhmä ettei varannut sitä jo helmikuulle?! No, tein minä tuossa pidennetyn viikonlopun pikapyrähdyksen Pariisissa, missä ei nyt suorastaan ollut vielä lämmintä mutta plussan puolella kuitenkin. Edes vesisade ei pahemmin haitannut minua. Aih ja voih, Pariisi! Sinne haluan vielä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan... Kaikkea aivan mieletöntä ja ne kaikkein kiinnostavimmat kohteet jäivät vielä näkemättä ja kokematta, koska lähdin sinne varsinaisella äkkilähdöllä enkä ollut etukäteen ottanut selvää, minne kannattaa haluta mennä. Jotain onnistuin kuitenkin löytämään, kuten ravintolan, jossa tarjoiltiin taivaallisia etanoita. Kyllä, etanat voivat olla taivaallisia, kun on tarpeeksi valkosipulia ja juustoa ja mitä kaikkea ympärillä!

No mutta se Pariisista toistaiseksi (voisin kirjoittaa siitä ylitsevuotavan ylistyslaulun, mutta ainakaan tällä hetkellä en osaa jäsennellä mitään järkevää sen tiimoilta).

Koti-Suomessa kuitenkin pakastaa edelleen ankarasti ja siihen on sisällä pysymisen lisäksi toinen keino: kunnon pukeutuminen. Koska vietän nykyisin aika paljon aikaa maalla, on ulos suorastaan pakko päästä joko kävellen tai hiihtäen. Noita helmikuun hohtavia hankia nyt vain ei voi katsella sisältä, vaikka ulkona olisi miten kylmä tahansa.
Niin marssin urheiluvälinekauppaan. Siellä osuikin vastaan heti avulias myyjä, jolle selitin murheeni eli ulos pitäisi päästä, vaan kun ei tarkene. Kaupasta kaiveltiin sitten lämpimiä ulkoiluvaatteita ja -kenkiä sekä sellaiset monot, joihin mahtuu villasukka. Aikaa tähän meni sovituksineen reilu vartti ja poistuin kaupasta toppavaatteiden onnellisena omistajana. Kevyt toppapuku on unelma päällä, lisäksi se pitää sekä tuulen että kylmän kaukana. Ja sitten se on vielä nättikin, kun on kukkasen kuva ommeltuna takin rintamukseen. Kengät ovat yhtä lailla kevyet jalassa vaikka pohja onkin paksu. Niillä on hyvä kävellä ja varpaatkin tarkenevat mainiosti.
Mietin vain minkä ihmeen takia en ole hankkinut kunnon ulkoiluvaatteita aikaisemmin? Eivät ne nyt edes olleet mitään sikahintaisia.

2 kommenttia:

  1. hyvät ulkoiluvaattet on parhautta, sellaiset hankittuaan ymmärtää että sää on ihan oikeastikin vain pukeutumiskysymys :)!

    VastaaPoista
  2. Oh, Pariisi! Täälläkin kannattaisi pitää kunnon vaatetusta arvossaan, kuten varmaan viikonloppureissullasi huomasitkin... Itse piilottelen pariisilaishepenieni alle kaikenlaisia villahousuja ym. Pyörällä liikkuessa tulee kyllä helposti kuuma, mutta siltikään ei nolla-asteisessa tihkusateessa parane jättää paljasta pintaa.

    Jos kaipaat vinkkejä seuraavaa visiittiäsi varten, älä epäröi kysyä!

    VastaaPoista