1.2.12

Niin, se turvallisuus

Iltapäivälehtien uutisointi nyt tietysti on mitä on, raflaavaa, myyvää ja ihan kaikki tosiseikat eivät ole aina kunnossa tai korostettuina, mutta siitä huolimatta ei ollut järin miellyttävää päivän uutisotsikoita selatessaan nähdä tällaista IS:n uutista:

Rikolliset aikoivat siepata suomalaisen liikemiehen
Julkaistu: 01.02.2012 12:50


Kaksi suomalaista rikollisen taustan omaavaa miestä jäi kiinni Virossa, kun he yrittivät värvätä apureita röyhkeän sieppaussuunnitelman toteuttamiseksi.
Poliisi epäilee, että miehet aikoivat siepata varakkaan suomalaisen liikemiehen ja vaatia vapauttamista vastaan huomattavat lunnasrahat. Rikos olisi toteutettu Suomessa.

– Alun perin suunniteltiin erään pankinjohtajan pojan sieppausta, mutta kohde muuttui, rikoskomisario Jari Räty keskusrikospoliisista kertoo.

Mieskaksikko otettiin kiinni ja vangittiin Virossa viime syyskuussa. Nyt toinen heistä on vapautettu, koska hänen ei uskota enää kykenevän haittaamaan esitutkintaa tai sotkemaan todisteita.

Miehiä epäillään panttivangin ottamisen valmistelusta, joka Suomessa ei ole edes rikos, jos kyse on vasta valmisteluvaiheeseen edenneestä teosta. Virossa jo valmistelu on rangaistava teko, mikä mahdollisti miesten vangitsemisen ja muiden pakkokeinojen käytön.

Suomen keskusrikospoliisi, Viron poliisi ja Viron valtakunnansyyttäjänvirasto ovat tutkineet tapausta tiiviissä yhteistyössä. Juttu menee oikeuteen Virossa.

Rami Mäkinen

(alkuperäinen artikkeli)

Omaa napaa ajatellen, tämä ei ole kiva. Tällaisia kavereita siis on oikeasti olemassa, jotka todellakin suunnittelevat kidnappauskuvioita. Nämä tyypit tekivät sen raskauttavan virheen, että hoitivat juttua Virossa. Olisivat pysyneet Suomen puolella, niin olisivat päässeet kuin koira veräjästä, kun artikkelin mukaan panttivangin ottamisen suunnittelu ei ole täällä rikos. Sepä tietysti hyödyllistä tietoa kaikille, jotka tulevaisuudessa moisia sieppaussuunnitelmia tekevät!

Vanha panikointi nosti taas päätään, mutta minun täytyy nyt vetää syvään henkeä ja muistutella omaan ja perheenjäsenten mieleen niitä juttuja, mitä turvallisuusjutuista on neuvottu. Ehkä minulla ei kuitenkaan ole ihan hirveästi syitä menettää yöuniani, mitään varsinaisesti hälyttävää ei ole paljastunut.
Siitä huolimatta on ihan kiva tietää, että uudessa kodissani on erinnäisiä turvallisuusjärjestelmiä, ei nyt suoranaisesti sieppauksen varalta, mutta murtautumisen ja ilkivallan varalta. Ja voin paljastaa myös, että kaikki systeemit eivät ole 100% sähköriippuvaisia. Tapaninpäivän sähkökatkokset koettelivat noitakin seutuja.

3 kommenttia:

  1. Täällä Amerikassa hälytyslaitteet ovat ihan normi juttu, enkä ajattele edes mitään, kun sen yöksi ja kotoa lähtiessä kytken päälle. Ovat kaiketi yleistymässä Suomessakin ja hyvä näin!

    VastaaPoista
  2. Suurempi riski on joutua punaviheraktivistien muiluttamaksi, jos he saattavat kuulla sinun elävän koroilla.

    VastaaPoista
  3. Ekonomi, puhumattakaan siitä että asun isossa omakotitalossa maalla ja ajan isolla autolla. Vähemmästäkin viherpiipertäjät voisivat dekapitoida tällaisia suurrikollisia :)

    VastaaPoista