15.2.12

Muutto!

Se linnanpuolikas aka omakotitaloni on jo sitä myöten valmis, että olen muuttanut sinne. Vielähän siellä on yhtä ja toista sisähommaa tehtävänä, lähinnä ei-niin-tärkeiden huoneiden pintatöitä ja sen semmoisia, mutta asumiskunnossa joka tapauksessa. Olen vieläkin ihan pyörällä päästäni, näinkö nopeasti tosiaan nyky-Suomessa rakennetaan hyvä (toivottavasti!) omakotitalo?

Sisustusta ollaan tekemässä parhaillaan myös, olen siinäkin turvautunut asiantuntija-apuun kokolailla alusta asti. Nyt kun aletaan niitä suunnitelmia toteuttaa ihan käytännössä, olen vakuuttunut että kyllä se suunnittelija tosiaan osaa asiansa. Paperilla katsottuna eri asioista heräsi aina kysymysmerkkejä ja epäilyksiä. Ja parastahan hommassa on se, että olen alusta asti pitänyt tärkeänä sitä, että sisustus on muunneltavissa, kuten itse talokin jossain määrin. En nyt mitään siirreltäviä seiniä ole, mutta kuitenkin niin että erilaisten elämäntilanteiden mukaan muuttuvat tarpeet voidaan täyttää pienin muutoksin. Myös sisustus on sellainen, että esimerkiksi eri huonekaluja voi sijoittaa toisin niin halutessaan.

Vaikka olenkin innoissani uudesta kodistani ja maalla asumisesta yleisestikin, olen kuitenkin jossain määrin kiintynyt myös kaupunkielämään ja siihen kaupunkiin, jota olen kutsunut kotipaikakseni jo vuosikymmenen. Minullahan oli suunnitelmissa pitää se kaupunkiasuntoni, mutta muutin nyt suunnitelmia. Ostoslistalla on omistusasunto, mahdollisimman hyvältä paikalta, mutta sen ei tarvitse olla niin suuri kuin nykyinen asunto. Autopaikka, mielellään talli on plussaa. Ei todellakaan ole mitään järkeä maksaa suurta vuokraa (liian) isosta asunnosta, kun ei sitä nyt käytännössä oikeasti tarvitse.

Ja lähiaikoina suuntaan nokkani taas yli Atlantin, suuntana on jälleen New York ja sen loputtomat nähtävyydet.

6 kommenttia:

 1. Näissä asiantuntijapalveluissa kannattaa olla tarkkana, koska apinaa koijjataan sitä herkemmin, mitä suuremmista summista on kyse. Eri aloilla yliopistossa opiskelevien kavereiden juttujen perusteella ja omankin erikoisalan palvelutarjonnan tuntevana tiedän jo suhteellisen kattavasti, ettei rahoille saa välttämättä lainkaan vastinetta, vaikka hommissa olisi maineikkaan firman juristi, kiinteistönvälittäjä tai varainhoitaja.

  VastaaPoista
 2. sä et elät mun unelmaa :D <3

  Jenna-mari

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa että tää blogi on aika kuollut?? Olis silti kiva vielä lukee kuulumisia että missä nykyään meet :)

  VastaaPoista
 4. Ja jokohan tämä satutäti on kotiutunut tuolta Atlantin takaa ;)

  VastaaPoista
 5. Haluaisin tietää vielä yhden asian. Oletko nyt onnellinen, kun sinulla on kaikkea, mistä moni voi vain haaveilla?

  VastaaPoista
 6. Harmi,kun lopetit blogin pidon. Ymmärrän kyllä kateellisten kielteisten kommenttien suututtavan. Ehkä joskus vielä kirjoittelet. Mä suhtaudun blogien lukemiseen ja siellä tapahtuvaan ihmisten elämän johonkin osaan kuuluvista tapahtumista ja asioista kirjoittamiseen ikäänkuin lukisin romaania. En osaa olla kateellinen, koska jokainen elää elämäänsä niistä lähtökohdista mitkä on sattunut saamaan ja elämä tuo yllätyksiä, joko mukavia tai sitten ikäviä. Saahan näissä olla fiktiotakin.
  Lukutoukka

  VastaaPoista