6.11.10

Makuuhuonejuttuja

Ei edelleenkään miestä kuvioissa, mutta nukkua pitää.
Vanha joustinpatjani alkaa olla vanha ja elämää nähnyt ja se olikin "Uusi nämä"-listan kärkipäässä jo ennen kuin tiesin sentistäkään ylimääräistä rahaa. Nyt voisi siis oikeasti sijoittaa rahaa nukkumavempaimeensa ja hankkia kerralla kunnollinen, vietämmehän vaakatasossa likimain kolmanneksen elämästä tai ainakin meidän pitäisi.

Minulla on kuitenkin pahimmanlaatuinen ongelma.
Hästensin säädettävät sängyt houkuttelisivat luvattoman paljon. Nuo olisivat niin käteviä, kun haluaa lukea illalla tai vaikka silloin kun flunssa iskee ja oloa helpottaisi hieman se, että saisi päänsä vähän korkeammalle. Muutenkin sitä kai suositellaan nykyisin ettei nukkuisi ihan vaakatasossa.
Mutta entäs sitten Tempur- sängyt ja -patjat? Muotoutuisivat täysin vartalon mukaan ja olisivat muutenkin mukavia. Olen joskus testaillut tuommoista Tempur-patjaa ja se kyllä vie voiton ihan mistä tahansa.

Ajattelinkin olla nokkela ja ostaa Hästens-sängyn ja siihen päälle Tempur-petauspatjan. Mietin vain että pitäisikö minun olla niin toiveikas, että hankkisin parisängyn. Noita säädettäviä sänkyjä ei nettisivujen mukaan saa parisänkyinä tai ainakin ne näyttävät kapeammilta, mutta kaksi vierekkäin menettelisi varmaan.

8 kommenttia:

  1. Ostappa kerrossänky! 1) Se vie paljon vähemmän lattia-alaa, 2) mahdollisessa parisuhteessa pääsee toista paljon lähemmäksi tai 3) kauemmaksi. Ihan pööfekt. Ja ihan liian aliarvostettu huonekalu parisuhteen hoitajana;)

    VastaaPoista
  2. UNIKULMA, itse ostin PARISÄNGYN sieltä vaikka sinkkuna elelen, kyllä moottori on(että saa päätä tai jalkoja ylemmäs) ja muotoilukin löytyy (siis omalta puoleltani, toinen niin sanotusti normaali patja) ;D Eli jos haluat oikeasti sijoittaa sänkyyn niin sinne ! Itse pidin sijoituksen mielessä kun aloin katselemaan hintoja.

    http://www.unikulma.fi/

    - moottoroidun ja muottoillun sängyn tyytyväinen omistaja

    VastaaPoista
  3. Ohhoh tämä on kyllä mielenkiintoinen blogi :) Niin kun varmaan monelle muullekin niin tämä on kyllä just sitä mitä toivoisi tapahtuvan, edes pienemmässä mittakaavassa. Kun tulisi edes JOSTAIN edes VÄHÄN ylimääräistä niin että asiat helpottuisi. Lueskelin vähän noita aiempiakin kirjoituksiasi, vaikutat kivan tasapainoiselta tyypiltä ja uskon että saat aikasi ja rahasi käytettyä hyvin :)
    On se vaan hassua miten erilaisia elämiä ihmisillä on. Sä ostit asunnon johon lykkäät siskosi asumaan, ja mä mietin kuinka saan omalleni ostettua ensi kesäksi ylläriksi yhteisen lomamatkan mun kanssa =D Ja se maksaa sentään vain muutamia satoja euroja :)

    Ei muuta kun lottokuponkia täyttämään ;)
    Mukavaa loppuvuotta ja viisautta valintoihin!

    VastaaPoista
  4. Mulla on kokemusta Tempur-sijauspatjasta normaaliin runkopatjaan yhdistettynä. Tykkäsin kovasti aluksi, mutta jotenkin se Tempur sitten mukautui liikaa ja heräsin milloin mikäkin paikka kipeänä, kun sitä tavallaan jumiutui yhteen asentoon koko yöksi ja sitten puudutti. :D Sekavaa, en osaa selittää... Mutta joka tapauksessa, osta ihmeessä sellainen säädettävä sänky ensin, ne on niin makeita, ja sitten jos siltä tuntuu, voi sen Tempur-sijauspatjan ostaa vaikka myöhemmin. Tai niin itse tekisin, tai itse asiassa tein jo.

    VastaaPoista
  5. Kävin fysioterapeutilla selkäni takia pariinkiin otteeseen ja kysyi minkäikäinen sänkyni on. Kerroin sen olevan jo jokusen vuoden vanha ja läksytti asiasta, että nyt heti ostamaan uusi ja osta kans se kovin. Kysyin häneltä Tempur patjasta, koska myi liikkeessään merkin tyynyjä. Kertoi, että Tempur patjaa ei missään nimessä kannata hankkia, koska se mukautuu kehoon ja sen takia rentouttaa lihaksia aivan liikaa. Seurauksena voi olla voi olla todella pahoja kipuja. Lihaksien pitkäaikainen rentouttaminen voi koitua pidemmällä aikavälillä kohtalokkaaksi. Tempur tyynyä kyllä suositteli jos on todella pahat niska ja hartiakivut, mutta ei sitäkään pidempiaikaiseen käyttöön. Patja voisi olla hyvä siinä tapauksessa jos tarvii hetkellistä rentoutusta johonkin osa-alueeseen kehossa, mutta ei muuten.

    VastaaPoista
  6. Taidat huijata kaikkia lukijoita keksimällä, että olet äkkirikas. Mutta hauska idea sinänsä!

    VastaaPoista
  7. 1. anonyymi, kiitos vinkistä, pitänee harkita :D

    2. anonyymi, täytyy katsella Unikulmankin valikoimat, eihän Hästens tosiaan ole ainoa moottoroituja sänkyjä valmistava (luulisin ainakin)

    Kissa DeLuna, onnea lottoamiseen, eikös tällä viikolla ole taas tulossa monta miljoonaa?

    Pari asiaa ja Laura, kiitos varoituksesta, itselläni on ollut joskus kokeilussa Tempur-tyyny ja se oli niin hyvä, että ajattelin patjankin olevan ok. Ehkä tyydyn ihan tavalliseen patjaan.

    3. anonyymi, en ole pitänyt tapanani vastailla tällaisiin kommentteihin, koska ei kai minun todistelullani blogin oikeellisuudesta ole mitään merkitystä?

    Lapa, jostain syystä en ole oikein viehtynyt futoneihin. On joskus tullut nukuttua sellaisella enkä oikein pitänyt. Että tavallisessa sängyssä aion nukkua jatkossakin :)

    VastaaPoista