2.11.10

Jotain sinne keittiön kaappeihinkin pitäisi

Uudessa asunnossa ehkä parasta (tilan, parvekkeen, kirjastohuoneen, valoisuuden, siisteyden ynnä muun ohessa) on tilava keittiö, joka liittyy mukavasti olohuoneeseen. Keittiössä on silti tilaa vaikka tanssit järjestää, varsinkin jos mahtuu tanssimaan kaapeissa. Nimittäin kaappeja siellä on valtavasti!

Koska olen tähän mennessä asunut pienissä asunnoissa, joissa luonnollisesti on pienet keittiöt ja kaappitila enemmän kuin kortilla, on meitsin astiavalikoima melko karsittu. Ja vaikka olenkin suht innokas laittamaan ruokaa, ei esimerkiksi lautasia ole päivitetty sen jälkeen kun sain pari hieman epätäydellistä, siistien valkoisten lautasten settiä mukaan kotoa, kun lähdin opiskelemaan. Posliinitavara on siis vanhaa, sekalaista, kulunuttakin, mutta kyllä niiltä edelleen ruokansa syö.
Tosin jos kovin monta vierasta tulee, saattaa huomata, että lautaset loppuvat kesken. Siksi jossain keittiön yläkaapeista luurailee paketti kertakäyttölautasia ja taitaa siellä olla mukeja ja aterimiakin, jos oikein muistan. Pienessä asunnossa on kuitenkin se hyvä puoli ettei sinne mahdu kovin suuria vieraslaumoja kerralla. Olen silti hieman kateellinen Paras Aika Vuodesta - blogin Stellalle, jonka keittiössä tai ainakin astiakaapeissa vallitsee kuri ja järjestys. Kunpa minullakin...

Tämä tilanne tulee siis muuttumaan kohtuullisen radikaalisti, kunhan tästä nyt saan kasailtua vaatimattomat tavarani ja roudattua ne uuteen asuntoon. Olisihan sitä ehkä aika päivittää astiastonsa, kun ei ole miltei kolmeenkymmeneen ikävuoteen mennessä ostanut juuri mitään muuta uusia juttuja kuin korvaavat hajonneiden tilalle. Ja jos sitä saisi edes kuudelle hengelle tarjottua ruokaa samanlaisilta lautasilta. Se olisi jo SUURTA!

Sitä voisi siis marssia johonkin, mistä saisi astioita ostettua. Stockmannille, Sokokselle tai ehkä johonkin ihan alan liikkeeseen. Olen aina vilkuillut Villeroy & Bochia sillä silmällä, mutta tyrmäsin koko idean aluksi. Minun keittiöstänihän piti tulla moderni ja selkeälinjainen, ei sinne mitkään VB:t sovi, ne ovat niin traditionaalisia. Sisko viittasi kintaalla, hän ainakin aikoo hankkia vähän muutakin kuin vain minimalistista Arabiaa keittiöönsä, vaikka sekin suht moderni on noin muuten. Alkaa kuulemma muuten kyllästyttää sileät pinnat ja muut, ellei siellä joukossa ole jotain vähän poikkeavaa. Ei ehkä huono ajatus.

Ei siis tyrmätä VB:tä vielä. VB:n nettisivu tarjoaa aitiopaikan tuotteiden katselemiseen ja ihailuun. Enpä muuten tiennytkään, että esimerkiksi posliinitavarasta löytyy NIIN monta eri sarjaa. Ajattelin valikoida sieltä muutaman sarjan, joita harkitsisin vakavammin, mutta asia on tehty hieman vaikeaksi. Niitä kiinnostavia sarjoja nimittäin löytyy enemmän kuin muutama.
Kuten vaikka Althea Nova. Suurin osa noista tuotteista on varsin hillittyjä ja minä en voi mitenkään vastustaa mitään kukkakuoseja.
Tai Cottage, nuo marjat nyt vain ovat niin ihania. Florankin kukkakuvioidut kupit ovat muuten aivan ihania. My Gardenista ei tarvitse varmaan perustella lainkaan, miksi se kiinnostaisi. Tai Wildberries...

Mutta ikiaikojen suosikkini on the ultimate mummomalli: Old Luxembourg!

© Villeroy & Boch

Oikeastaan mietin, jos hankkisi tätä ja jos löytyisi samantyylistä, mutta täysin valkoista astiastoa, niin niitä voisi sitten yhdistellä. Lisäksi tuo ovat nettisivujen mukaan soveltuvia sekä astianpesukoneeseen että mikroon. Huippua!

Mutta yksi mistä en luovu ikipäivänä on vanha valurautapannuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti