13.11.10

Australia, here I come!

Noni, nyt on sitten varattu matka Australiaan ensi vuoden puolelle. Siinä vaiheessa kun tammikuu paleltaa, helmikuu paleltaa vielä enemmän ja maaliskuussa on kuraa polviin asti (tai sitten vielä lunta), on hyvä lähteä paahtamaan itseään Australian aurinkoon pariksi viikoksi. Hoijoi, en malta odottaa.
Kyse on yhdistetystä kaupunki- ja rantalomasta. Haaveissa olisi jos pääsisi snorklailemaan Isolle Valliriutalle ja viimeistään tässä vaiheessa harmittaa, ettei ole koskaan tullut aloittaneeksi sukellusharrastusta. Sukelluskurssi siis to-do-listalle mutta tälle reissulle se nyt ei taida ehtiä.
Kaupunkiosuudelle on suunniteltuna jo yhtä ja toista museota ja muuta nähtävyyttä, hyviä ruokapaikkoja, ulkoilua ja tietysti shoppailua, jos vain löytyy jotain kiinnostavaa.

Olisi tehnyt mieli liittää samalle reissulle myös Uuden-Seelannin kiertelyä, kun nyt kerran sinne päin maapalloa menen, mutta jääköön seuraavaan kertaan. En minä Ausseissakaan käy kuin yhdessä kaupungissa ja yhdessä rantakohteessa, vaikka sielläkin olisi taatusti paljon muutakin nähtävää. Ei pidä ahnehtia kerralla liikaa.

Lähden matkaan yksin, sisko ei pääse opiskeluidensa takia tällä kertaa mukaan ja kavereilla samoin on omia työ-, koulu- ja muita velvoitteitaan. En ole koskaan käynyt Australiassa, mutta se on aika turvallinen maa noin yleisesti ja vieläpä englanninkielinen, niin että enköhän siellä selviä. Ja onhan tässä se NY:n matka ennen sitä, saadaan siskon kanssa yhdessä treenata sitä kaukomatkailua.

10 kommenttia:

  1. saanko kysyä kuinka suuri suunnilleen tämä perintö oli?

    VastaaPoista
  2. Toosi harmi ettei sun kamut pääseeee....

    VastaaPoista
  3. Minua kiinnostaisi myös koska tarpeeksi iso on aika liukuva käsite =) itselleni tarpeeksi iso olisi kymmeniätuhansia, toisille satoja, toisille miljoonat. Heitä nyt joku noista kolmesta lokerosta edes :)

    VastaaPoista
  4. voin tulla sun mukaan ilomielin.. :)

    VastaaPoista
  5. Jos ihminen on sanonut että ei tarvitsisi tehdä enää töitä elämässään niin eiköhän kyse oli vähän ismommasta summasta kuin muutama kymmpitonni ;). Tuskin kukaan jaksaisi tällaista blogia sellaisen takia aloittaa.

    Mutta oikein kivaa reissun suunnittelua! Ei missään tapauksessa niin lyhyeen reissuun kannata kahta maata yhdistää, sitten kun on muutamia kuukausia aikaa niin voi koittaa nähdä nuo molemmat. Itsekin haaveilen tuollaisesta retkestä, aika näyttää milloin minä äkkirikastun ja pääsen toteuttamaan haaveeni :).

    VastaaPoista
  6. Kävin nykissä kuukausi sitten ja mielestäni se on mielenkiintoisin kohde jossa olen koskaan käynyt. Olen nyt päättänyt että kerran vuodessa jos ottaisi nykin matkan ihan tavaksi. Tulette varmasti tykkäämään siitä!

    VastaaPoista
  7. Ettekai te oikeesti usko tätä tarinaa todeksi. Rivien välistä huomaa aika selvästi, että höpöjä tässä puhutaan. Hyvä tarinankertoja tämän "äkkirikas" kieltämättä on. Ja siihen hän varmaan pyrkiikin, julkaistuksi kirjailijaksi.

    VastaaPoista
  8. Tarpeeksi iso on tarpeeksi iso. En ota tässä sen enempää kantaa suuruusluokkaan.

    Mii, kiitoksia! Ja eiköhän siellä Uudessa Seelannissakin tule vielä joskus käytyä ihan erikseen, joten ei hätää vaikkei tällä kertaa sinne asti pääsekään.

    Taavi, kuten taisin sanoakin, en ole itse käynyt NYssä koskaan, joten nähtäväksi jää, mitä minä siitä kaupungista pidän. Reissuraporttia tulee varmasti jossain vaiheessa.

    Ja viimeiselle anonyymille huomautus, että tiedän minä sentään vähän paremmin kuin että edes haaveilisin näillä kirjallisilla "lahjoillani" julkaistuksi kirjailijaksi...

    VastaaPoista
  9. Enpä ole ollut koukussa mihinkään blogiin näin pahasti kuin blogiisi!

    Asustelin vuoden tuolla ihanaisessa Australiassa. Voin kertoa, että visiitti Isolle Valliriutalle oli aivan huikeaa! Varo vain, että rakastu siihen maahan, itse menetin sille sydämeni kokonaan! :)
    Maa on niin valtava ja mielenkiintoisia paikkoja on loputtomiin, että en ihmettele yhtään vaikka eksyisit sinne vielä uudestaankin. Suosittelen surffaukesen kokeilemista! Itse kävin päivän kestävän kurssin, jonka aikana sain kokeilla taiteilua laineiden päällä.

    Uskon (tai ainakin toivon), että tämä blogisi avaa monen ihmisen silmät siltä, että raha ja kaikenlainen materia, ei ole se elämän tärkein asia (toki se tekee elmästä tietyllä tavalla helpompaa, vaikka tässäkin asiassa on omat huonot puolensa..)

    Jännä tunne, tavallaan haaveilen " uudesta elämästäsi", jonka sait, mutta toisaalta olen onnellinen, etten itse ole samassa tilaneessa! Olikoha tuossa mitään järkeä :D

    Toivotan oikein ikimuistoista matkaa Australiaan ja haluan vain sanoa sen, että NAUTI!!

    -m

    VastaaPoista