24.10.10

Vain muutama mitätön pikkujuttu...

Väitin aiemmin että olen välttänyt toistaiseksi tekemästä rahoillani yhtään mitään, mutta sehän nyt tietysti ei pidä paikkaansa. Mitään isompaa en ole hankkinut (paitsi pesukoneen), mutta esimerkiksi kosmetiikkaan ja muuhun kauneudenhoitoon olen saanut menemään jo nyt kohtuulliset määrät valuuttaa.
Ensimmäisiä asioita, joita tein heti sen jälkeen kun nuo raha-asiat alkoivat selvitä, oli hammaslääkärissä käynti. En ole käynyt hammaslääkärissä vuosikausiin, ei ole ollut mitään akuuttia tarvetta. Nyt sitten menin yksityiselle tarkistukseen ja aion teettää kaikki mahdolliset remontit, mille suinkin on tarvetta. Ehkä teetän jonkun hampaidenvaalennushoidonkin samalla, mutta mitään kuoria tai oikomishoitoja tai mitä hampaille nyt pelkän ulkonäön vuoksi tehdäänkin en harkitse ainakaan toistaiseksi. Ei minun näkyvässä purukalustossa mitään suurempaa kosmeettista vikaa ole, vaikkei se ihan tasainen olekaan. Tarkoitus ei kuitenkaan ollut ryhtyä malliksi tai leffatähdeksi (tai edes turhaksi julkkikseksi), joten saavat olla purimet luonnontilassa.

Huolimatta nk. ongelmattomuudesta hampaissa riittää tekemistä. Reikiä on muutama pieni alku, yksi hammas on lohjennut, viisaudenhampaista kaksi on poistamatta ja toinen ahdistaa kuulemma naapuria ja sitten kiillepintojen kuluneisuuden perusteella lekuri epäili minun narskuttelevan hampaita öisin. Tämä narskuttelu onkin ikävä juttu, kun sitä ei välttämättä itse huomaa, mutta se saattaa vetää täysin jumiin ensin purentalihakset ja sen jälkeen niskan hartioita myöden. Ja se kuluttaa hampaita, pahimmillaan jopa saa hampaat lohkeilemaan (yksi lohjennuthan löytyi jo!), niin että tavasta pitäisi todellakin päästä eroon. Purentalihasjumppa vähentää lihasjännityksiä ja hampaisiin tehtävä suojaava purentakisko estää narskuttelun aiheuttamia haittoja hampaille.
En ole erityisen hammaslääkärikammoinen, mutta tuskin kai kukaan sinne mielellään menee. Käyttämälläni hammasklinikalla on kuitenkin vallan mukava asioida ja jopa ihan pelkkää poraamista varten kysyttiin, haluaisinko puudutusta sen ajaksi. Kiitos kyllä, kun kerran tarjotaan.

Hammaslääkärin lisäksi olen käynyt kosmetologilla teettämässä kasvoilleni ultraäänipuhdistuksen. Näin talvea kohti ihoni alkaa osoittaa jonkinlaisia kuivumisen merkkejä ja hoidon yhteydessä ihoa kosteutettiinkin. Älkää kysykö, mitä se kosmetologi teki, mutta jälkeen päin iho vähän punoitti mutta myöhemmin se tuntui ja näytti varsin hyvältä. Silmien ympäriltä myös poistettiin pari itsepäistä luufinniä, toivottavasti eivät tule takaisin. Ei ole vielä ainakaan näkynyt. Teetin jalkahoidon samalla kertaa ja nyt on kantapäät pehmeät kuin vauvan pylly! Sitä ihmettä ei hetkeen olla nähtykään...

Ja rakennekynnetkin tuli teetettyä, kun löysin monen suositteleman kynsistudion. Ei halpa, ei todellakaan mitä tein netissä hintavertailua, mutta hänen tekemiään kynsiä on kehuttu hyvin kestäviksi. Lisäksi se mitä hän kertoi kynsien tekemisestä ja siitä, mitä se vaatii, en todellakaan haluaisi mennä minkään kolmen päivän kynsikurssin käyneen tuoliin istumaan vaikka se olisi kuinka paljon halvempi.
Kynnet eivät ole erityisen pitkät vaan hyvin luonnollisen pituiset ja näköiset. Niissä on upea väri ja se onkin ainoa juttu, mikä niissä on kiinnittänyt huomiota. Muuten ne menisivät ihan normaaleista kynsistä. Vähän oli totuttelemista alkuunsa, koska rakennekynnet ovat paksummat kuin omat kynnet ja ne tuntuivat kömpelöiltä, mutta parissa viikossa olen tottunut niihin. Huoltoaika on ensi viikolla, silloin katsotaan uutta väriä ainakin, en tiedä mitä muuta niille tehdään.

Lisäksi eräänä ihan tavallisena arki-iltana vaeltelin tavaratalon kosmetiikkaosastolla ja sain upotettua nelinumeroisen summan meikkeihin ja muihin kosmetiikkatavaroihin... Olen (ollut) jonkinasteinen minimalisti kosmetiikkatuotteiden ja meikkien kanssa, käytän tutuksi tulleita ja hyviksi havaittuja tuotteita iholleni ja ostan lisää vasta kun edellinen on loppu. Ripsiväriäkin on tasan yksi kappale, se musta ja vedenkestävä. Luomiväripaletteja peräti kolme: ruskeasävyinen, vihreäsävyinen ja harmaa-musta-sävyinen. Hyvä puoli: kylppäri pysyy siistinä eikä tule koskaan valinnanvaikeusongelmia. Huono puoli: on se vähän tylsää.
Toivon silti, ettei minusta tule Ostolakossa-blogin Virven kaltaista kosmetiikkahamsteria, 52 kiloa meikkejä ja kosmetiikkaa on jo ehkä rahtusen liian paljon.

Mutta tosiaan tuli villiinnyttyä tuossa eräänä päivänä aika perusteellisesti. Ostelin kaikenlaista sellaista, mitä minulla ei ole, kuten aivan uudenvärisiä luomiväripaletteja (Virven viehtymys Diorin, ei Chanelin viisikoihin on ilmeisesti kybertarttuvaa), primerin, aurinkopuuteria, silmänympärysvoidetta, huulipunia ja -kiiltoja ja niihin soveltuvia rajauskyniä, kajaleita, ripsivärin, valokynän, meikkivoidetta, puuteria, poskipunaa (okei, vanha on jo loppumassa!) muutamaa väriä, puhdistusaineita, kosteusvoidetta, silmämeikinpohjustusainetta ja kaikkea muuta yhtä ja toista ihanaa, mitä kosmetiikkayritykset ovat naisraukkojen houkuttelemiseksi keksineet.
Tuli siinä kassalla vähän rykäistyä, kun loppusumma saatiin näkyville. Pankkikortilla maksaessa piti koko ajan hokea itselleen: "Ei, tämä ei ole vielä mitään. Älä vapisuta sitä leukaasi. Tämä ei oikeasti tunnu vielä miiiissssäääännn." Totta puhuen olen muutamia tuotteita diilannut eteenpäin jo kavereille, koska kotona ne eivät tuntuneetkaan niin hyviltä ideoilta kuin kaupassa. Minun täytyy oikeasti alkaa lukea noita kosmetiikkablogeja tarkemmin ja ihan oikeasti kirjata sieltä johonkin talteen sellaisten tuotteiden nimiä, joita kiinnostaisi kokeilla. Ja kerjätä myyjiltä niitä testipakkauksia kun aika monesta tuotteesta niitäkin löytyy.

2 kommenttia:

  1. Virve ei diggaa chanelia, vaan dioria..

    VastaaPoista
  2. Katos pahalaista, iski ajatusvirhe. Diorin viisikoitahan ne toki ovat, täytyy äkkiä korjata

    VastaaPoista