24.10.10

Auto? Kaksi autoa? Ei yhtään autoa?

Kun suomalaiselta lottovoittajalta kysytään, että mitä hän aikoo tehdä rahoillaan, niin todennäköisin vastaus taitaa olla että hankkii asunnon ja auton. Asunto käsiteltiin jo, nyt on auton vuoro.

Minulla ei ole nyt autoa. Asun kaupunkialueella hyvien kulkuyhteyksien päässä, joten en ole tarvinnut. Itse asiassa auto täällä kaupungissa olisi oikeastaan vain riesa jatkuvine parkkiongelmineen ja tuhotöineen. Ei ole nimittäin kerta eikä kaksi, kun on lähistön katujen varsille pysäköityjen autojen peilit nähnyt telottuina tai kyljet naarmuilla. En tietääkseni asu edes missään slummilähiössä! Auton lisäksi pitäisi siis hankkia jostain tallipaikka ja siihen ei ole ollut varaa.
Tutuilta ja perheeltä löytyy kyllä autoja, että jos autoa on johonkin tarvinnut, ei ole tarvinnut kuin nätisti kysyä ja tarjota jälkeen päin vaikka itsetehty ateria. Oravannahkakaupaksi isä sitä sanoo.

Mutta nyt tilanne muuttui sitten tuon rahan suhteen aika radikaalisti ja oma auto kieltämättä houkuttaisi. Ongelman voisi tiivistää yhteen kysymykseen: "Millainen?"
Nyt kaupungissa asuessani joku pieni kauppakassi olisi riittävä ja oikeastaan kätevämpikin kuin mikään puolikkaan mammutin kokoinen katumaasturi. Tunnustan, että monta kertaa raskaita ruokakasseja bussiin raahatessani olen haaveillut omasta autosta. Tähän käyttöön sopisi joku ihan pikkuauto.
Toisaalta sitten taas autolla olisi kiva lähteä käymään joskus jossain pidemmälläkin. Reissailla vähän ja pitäähän sitä nyt vanhempienkin luona käydä aina silloin tällöin. Pidemmällä matkalla ja varsinkin jos missään moottoritiellä joutuu ajamaan ei mikään pikkuinen riisikippo ole se kaikkein miellyttävin vaihtoehto. Tarttis olla tilaa ja kiva jos olisi vähän korkeampi auto, että näkisi liikenteen hyvin ja sitten sen pitäisi kiihtyäkin sen verran että uskaltaisi lähteä ohittamaan muuallakin kuin vain moottoritiellä, jos tarve vaatii. Ja vielä kun haaveilee siitä, että pakkaisi autoon muutaman kaverin matkatavaroineen, niin se mainittu katumastodontti kuulostaisi vallan mainiolta vaihtoehdolta.

Yksi ihminen, kaksi autoa? Voi jee ja järjenvähyyttä!
Lisäksi olen ihan tosissani alkanut miettiä sitä maallemuuttoa jossain vaiheessa ja silloin valinta kallistuisi ilman muuta ison auton puolelle ja mahdollinen riisikippo pitäisi hukata. No, ainahan autoista eroon pääsee, mutta ei se nyt helpota tätä valintaa ollenkaan.

Tähän mennessä olen kulkenut paljolti taksilla... Se sentään on selkeästi helppo ratkaisu. Ei parkkimurheita, ei automurheita eikä tarvitse itse edes ajaa, mikä kaupungissa ei ole se kaikkein stressittömin vaihtoehto.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti