17.8.11

Keräily

Ehkä ihmisessä vielä asuu se muinainen metsästäjä-keräilijä, kun erilaiset keräilyharrastukset ovat niin suosittuja. Yksi jos toinen keräilee jotain, jonka kokee kauniiksi tai ainakin kiinnostavaksi. Perinteiset postimerkit ja kolikot ovat saaneet rinnalleen mainoskynät, tarrat, pullonkorkit, Barbie-nuket, Diana&Charles-krääsän ja vaikka mitä muuta. Huuto.netin keräilyosion ja erityisesti sen "Muut keräilykohteet"-alaosion alta löytyy aivan järjettömästi kaikenlaista, paljon sellaista, mitä ei tiennyt olevan olemassakaan (ei välttämättä tarkoita sitä, että olisi kiitollinen tästä tiedosta).

Mutta jokin siinä keräilemisessä kiehtoo, minuakin vaikka ainakin aikaisemmin olen pyrkinyt välttämään turhan roinan kertymistä huusholliini. Siihen nähden postimerkit olisivat käteviä: kauniita, menevät pieneen tilaan ja kansion ovat suht huomaamattomia kirjahyllyssä. Sillä mitä ikinä ehkä alan kerätä, tärkein pointti siinä on kauneus.
Sen takia olen harkinnut semivakavasti taiteen keräilyä, sellaisen taiteen mistä itse pidän. Voin tunnustaa, että pari maalausta onkin tarttunut mukaan jo paikallisista gallerioista. Taide ei ole kuulemma täysin kehno sijoituskohteenakaan, mutta rahan tekeminen sillä vaatii tiettyä silmää nähdä, mikä tulee tulevaisuudessa olemaan kysyttyä eikä siinä välttämättä kysytä omia mieltymyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti